209 x bekeken 1 reactie

'Voorstel verbod nu snel naar Eerste Kamer'

Nu de Tweede Kamer heeft ingestemd met een verbod op de pelsdierhouderij dient de kwestie zo snel mogelijk te worden behandeld door de Senaat.

De indieners van het wetsvoorstel, PvdA en SP, vinden dat er een einde moet komen aan de onderzekerheid voor ondernemers. Volgens SP'er Krista van Velzen, een van ontwerpers van het plan, is het een 'historische stap' dat de Tweede Kamer instemt met een verbod op het fokken van nertsen. Wel benadrukt zij dat de behandeling pas 'halverwege de rit' is; ook de Eerste Kamer moet zich nog over het voorstel buigen. Zij hoopt dat dit op zeer korte termijn gebeurt zodat pelsdierhouders snel duidelijkheid krijgen over hun toekomst.

Dat de Senaat tot dezelfde uitspraak komt, is vooralsnog onwaarschijnlijk. In de Eerste Kamer geeft de Christenunie, die vorige week liet weten veel belang te hechten aan het amendement van Cramer, de doorslag. Nu dat plan is verworpen, is de kans op groen licht van die fractie afgenomen. Wat betreft PvdA en SP is het voorstel voor dierrechten nu definitief van tafel. Volgens Van Velzen is de uitspraak van de Tweede Kamer hierover 'een helder signaal'.

Lees ook: Tweede Kamer verbiedt houden pelsdieren

Eén reactie

  • no-profile-image

    broodvechter

    De indieners van het wetsvoorstel, PvdA en SP, vinden dat er een einde moet komen aan de onderzekerheid voor ondernemers.
    ................ , dit zijn dus de hedendaagse
    Fariezeeers

Of registreer je om te kunnen reageren.