440 x bekeken 2 reacties

Toch geen afschaffing rode diesel

De agrarische sector mag het accijnsvoordeel op diesel toch behouden.

Staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) zal afschaffing hiervan niet doorzetten als belangenorganisaties zich daar tegen verzetten. Dat zegt een voorlichter van het ministerie.

Onlangs schreef De Jager juist in een brief aan de Tweede Kamer de rode diesel ter discussie te willen stellen. Volgens de woordvoerder berust dit op een misverstand. De sector is fel gekant tegen afschaffing van het accijnsvoordeel. Ook in de Kamer bestaat verzet. CDA’er Joop Atsma zei vorige week dat dit een 'onbegaanbare weg' is.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Drentinus

  Gelukkig zijn de brandstofprijzen niet zo hoog en de melkprijzen (e.a.) wel torenhoog. Dan merken de boeren er ook niet zo veel van; zal ie wel gedacht hebben.

  Laat de klootzak ergens anders op bezuinigen, bijvoorbeeld op bonussen en salarissen van directeuren van staats-(zorg-)instellingen. Die paar centen die ze door de afschaffing kunnen bijsparen zijn voor de staat maar een fooitje maar voor de gewone boer een ramp. Hij heeft zeker verhalen gehoord van boeren die duur zijn uitgekocht, nou kan ik hem vertellen dat niet iedere boer tegen een stad of snelweg aan woont en die opgekochte boeren het natuurlijk ook niet verdelen onder de rest!

 • no-profile-image

  hans

  rode dieselolie gaat er gewoon uit per 1 jan 2011

Of registreer je om te kunnen reageren.