244 x bekeken

Extra geld Zuidplaspolder 'sigaar uit eigen doos'

LTO Glaskracht is blij met de extra miljoenen die milieuminister Jacqueline Cramer uittrekt voor verduurzaming van de Zuidplaspolder.

Wel vindt de organisatie dat het een sigaar uit eigen doos betreft. Het kabinet investeert de komende jaren 24 miljoen extra in de polder. Daarmee worden drie projecten gefinancierd, waaronder de vermindering van CO2-uitstoot van kassen met 20.000 ton per jaar. Ook wordt er 200 hectare nieuw glas ontwikkeld en 80 hectare verspreid glas gesaneerd.

"Als een deel van dit geld naar de glastuinbouw gaat is dat mooi", zegt Koos Hoogendoorn van Glaskracht. "Maar we moeten niet vergeten dat dit al tuindersgeld was; extra aardgasbaten die aan de sector zijn toegezegd."

Morgen bezoekt Cramer de Zuidplaspolder om haar plannen toe te lichten.

Of registreer je om te kunnen reageren.