329 x bekeken 47 reacties

Dierenpartij waarschijnlijk niet naar Brussel

De Partij voor de Dieren haalt waarschijnlijk geen zetel in het Europees Parlement.

Met ruim 90 procent van de stemmen geteld komt de partij van lijsttrekker Natasja Oerlemans net te kort.

Toch bestaat er nog een minieme kans dat Oerlemans de komende vijf jaar wel tussen Brussel en Straatsburg zal gaan pendelen. Dat zal zondag blijken als alle Europese lidstaten hebben gestemd en de definitieve uitslag wordt bekendgemaakt. Als de partij alsnog een zetel behaalt, zal dat ten koste gaan van de PvdA.

Grote winnaar van de verkiezingen is de PVV. Aanvoerder Barry Madlener is er in geslaagd met een minimale campagne vier of zelfs vijf zetels binnen te halen, waarmee hij op het CDA (vijf zetels) na alle partijen achter zich laat. Desalniettemin verloren de christendemocraten fors. Zij kregen iets meer dan 19 procent van de stemmen; vijf jaar geleden was dat nog bijna 25 procent.

De PvdA verloor nog steviger. Die partij gaat terug van zeven naar vier of zelfs drie zetels. De VVD hield de schade beperkt met het verlies van een plaats in het europarlement. Het pro-Europa geluid van D66 heeft die partij geen windeieren gelegd; de fractie groeit van een naar drie. SP, Christenunie/SGP en Groenlinks komen alledrie uit op twee zetels.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  centje

  Nou herman ik moet je teleurstellen. Zolang ik van jullie, terroristen, geen goed alternatief plan hoor, welke zowel praktisch als financieel goed is onderbouwd dan zit ik gewoon nog steeds op de goede weg. Ik heb al vaker deze vraag gesteld maar nog steeds geen antwoord. Kom eens met een goed plan waar iedereen wat aan heeft. Eerlijk gezegt denk ik niet dat je dat kunt, puur omdat je totaal geen kennis van zaken hebt op gebied van landbouw, zowel praktisch als financieel. Ga maar lekker door met provoceren, jij bereikt helemaal niets, dit in tegenstelling van mijn plannen en investeringen. Door mijn (en vele collegas) worden de dieren op een steeds beter manier gehouden, waarbij milieu ook niet uit het oog wordt verloren. (ja herman, deze twee zaken botsen vaak in de praktijk maar dat wist je vast niet) Ik zie jou geleuter dan ook als een teken van machteloosheid, het sterkt mij in mijn overtuiging dat ik op de goede weg zit!

 • no-profile-image

  Herman Schober

  Ja, het wordt lastig, hè mensen? Om nog nog iets zinnigs te melden, iets wat nog enigszins op een argument lijkt. De radeloosheid moet zo langzamerhand toch onrustbarende vormen hebben aangenomen als je niets meer te berde weet te brengen dan zouteloze grapjes en merkwaardig geconstrueerde zinnetjes waar je zelf waarschijnlijk ook geen touw meer aan vast kan knopen. Ik zie dit geleuter dan ook als een teken van machteloosheid, niet meer recht kunnen praten wat krom is. Ik ben er niet boos om, hoor! Nee, het sterkt mij in mijn overtuiging dat ik op de goede weg zit!

 • no-profile-image

  landbouwer

  Nog maar meer geld aan de banken geven wouter, dan blijft er van de partij van de allochtonen en ambtenaren weinig meer over

 • no-profile-image

  P

  Ben verbaasd dat sommige mensen nog net een bericht hier kunnen typen en niet verzuipen in hun grijze wollen sokken.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Richard, mensen bestempelen als stumpers die op een partij stemmen die jouw voorkeur niet heeft, geeft aan dat je tegen democratie bent. Hoewel ik op geen van beide partijen gestemd heb vind ik je opmerking over de PVV t.a.v. het enkele standpunt van de Islam veel te kort door de bocht. Wilders heeft aangegeven goede voorstellen te steunen, en veel belangrijker; ongeacht van welke partij. Dit getuigt van wilskracht en de intentie goed beleid te steunen, en slecht beleid te bekritiseren. Hier kunnen andere partijen nog wat van leren. Hij durft zijn nek uit te steken en voor zijn mening uit te komen zonder "politiek correct" geleuter wat de gewone burger inmiddels spuugzat is. Heldere taal is wat de mensen willen, over de onderbouwing van de standpunten kan gedebatteerd worden. Kun je eens aangeven wat hier mis mee is? Nogmaals, het gaat me om je opmerking als 'ervaren' agrarisch politicus en niet om jouw of mijn politieke voorkeur.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  @Herman. Was die Mahatma Ghandi soms ook boer? Hij denkt in ieder geval hetzelfde.

 • no-profile-image

  Hijgend

  de frustratie van die boerkes is te lezen. het blijft toch een zielige bedrijstak, die alleen maar gelooft in eigen kunnen. EN FALEN. wacht maar boerkes, hebben jullie al uitgerekend hoeveel zetels dit betekent in het parlement. Nee??? zal wel te moeilijk zijn. Let maar op Pvdd gaat naar 10 zetels bij de volgende verkiezingen. En dan............. Huiver

 • no-profile-image

  pffffff

  In Amsterdam gooit iemand katten van een flatgebouw !!! Ook de schuld van de boeren zeker ??

 • no-profile-image

  Herman Schober

  De Partij voor de Dieren - en niet de dierenpartij, zoals sommigen nog steeds hardnekkig blijven zeggen - gaat waarschijnlijk niet naar Brussel. Voor velen op dit forum een geruststellend(?) resultaat van de verkiezingen voor het E.P. Als aanhanger, lid van en stemmer op de PvdD ben ik natuurlijk best wel teleurgesteld.Dat zal ik niet onder stoelen of banken steken, hoewel de kans op en restzetel nog niet helemaal verloren is. Anderzijds ben ik er best trots op dat zovelen toch (weer) de moeite genomen hebben om voor een beter dierenwelzijn en meer respect voor en mededogen met dieren te kiezen. Gemiddeld heeft 3,38% van de kiezers het vak van de PvdD rood gekleurd. Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2006 was dat percentage nog "maar" 1,7! De groei van de partij gaat dus gestaag door! Waren dit Tweede Kamerverkiezingen geweest dan was dit resultaat goed geweest voor minstens vijf kamerzetels. Mij dunkt geen resultaat! Steeds meer mensen gaan inzien dat de PvdD geen clubje van wereldvreemde katknuffelaars of boerenhaters is maar een gedegen politieke partij die de weg naar het hart van veel mensen heeft gevonden. Mensen die in gaan zien dat het zo niet langer kan met een mens- en dieronwaardige bio-industrie en andere vormen van schaamteloze uitbuiting van dieren. Laat iedereen die nu zo uitgelaten roept dat het niks is geworden met die onzinnige partij zich eens goed realiseren dat de strijd gewoon door zal gaan en dat steeds meer mensen zich zullen verzetten tegen het onrecht, wreedheid, onverschilligheid en uitbuiting ten opzichte van dieren. Dit is slechts een rimpeling in de vijver die het eindresultaat niet zal beïnvloeden. Mahatma Ghandi had inderdaad gelijk met zijn uitspraak: "Eerst negeren ze je, dan maken ze je belachelijk, dan gaan ze je bestrijden en ten slotte win je!"

 • no-profile-image

  realist

  pvdd heeft veel aanhangers in de drukke 'overbevolkte' steden. Juist mensen die niet in de stad zijn geboren en opgegroeid, stemmen niet op die partij ! En dat zijn niet allemaal boeren.
  Dus hoe verder van de natuur hoe meer aanhangers van natuur, wel een beetje vreemd. Wel de klok horen luiden, maar niet weten waar de klepel hangt.

 • no-profile-image

  Ja

  je ziet haar toch al komen in Brussel? Een partij voor de dieren? Wat moeten de andere europeanen wel niet denken ..... dat hier in Nederland zoveel gekken wonen

 • no-profile-image

  Vincent

  Hey Hijgend Hert auwe dibbes. Als je alle reacties leest kan je goed zien dat er maar 1 reaguurder gefrusteerd is. Ja ik hoor je denk wie dan, nou dan ben jij grote vriend! Voor de rest, het had geen 1ne moer uitgemaakt of ze een zetel hadden gehad, Nederland heeft amper invloed met die paar zetels die ze te verdelen hadden. Verder ben ik het er wel mee eens dat er een heel Europees beleid zou moeten komen qua dierenwelzijn, dan zou jij zien Gefrustreerd Hertje dat Nederland en met kop en schouders bovenuit steekt!

  Mvgr,

  Een Agrarische boer.

 • no-profile-image

  meeuw

  pff dierenpartij. Leuk zo'n liefhebbersclubje, maar wat heeft het met politiek te maken ?? En als ze nou eens iets zouden willen beschermen dat zelden voorkomt in Nederland. Maar nee ze beginnen te janken als er van duizenden dieren, er een paar dood gaan.
  Dieren hebben geen democratie, het recht van de sterkste geldt en emotie is menselijk, een dier heeft nooit spijt.

 • no-profile-image

  Teunissen.

  Op dat mens zitten ze daar in Brussel echt niet te wachten.Laat ze maar 250.000 kruisjes
  plaatsen voor die arme varkens in Egypte,i.p.v.de 6.000 voor de wilde zwijnen in Hulshorst.Deze dieren hebben
  in ieder geval een fatsoenlijk leven gehad.Maar politiek gezien durft deze partij dat niet aan.

 • no-profile-image

  gert

  ze gaan naar de wilde zwijnen op de Veluwe

 • no-profile-image

  Berend Botje

  Een partij die zich niet van feiten en kennis bedien, maar zijn programma slechts op emotionele gronden baseert, daarnaast nog de zeer bedenkelijke eigenschap heeft zijn dogma's het liefst met dwang aan de meerderheid van het volk te willen opleggen is niet democratisch en verdient niet opgenomen te worden in een volksvertegenwoordiging.

 • no-profile-image

  Herman Schober

  @Berend Botje: "................is niet democratisch en verdient niet opgenomen te worden in een volksvertegenwoordiging."
  Gek hè, dat ze dan toch wel in de Tweede Kamer , de Eerste Kamer en tal van Provinciale Staten en waterschappen zitting hebben genomen en ik nog nooit gehoord of gelezen heb dat ze van ondemocratisch gedrag zijn beschuldigd. Dat ze nou toevallig niet de belangen nastreven die u relevant vindt hoeft niet te betekenen dat de democratische spelregels door hen met voeten worden getreden. Als u de moeite zou nemen de film Meat The Truth eens te bekijken en zich in de achtergronden er van te verdiepen zult u tot de ontdekking komen dat met de feiten en de kennis van de PvdD wel redelijk goed zit.

 • no-profile-image

  wim

  Die dierenpartij is niks anders dan misplaatste emotie.
  Er zijn zoveel problemen en mistanden in Nederland en de wereld.
  Dieren in Nederland hebben het over het algemeen beter dan elders.
  Als je de wereld wil verbeteren, begin dan bij jezelf !!!

 • no-profile-image

  Delfin

  @Wim, je hebt helemaal gelijk. De partij voor de dieren is emotioneel, onredelijk en zeer simplistisch. Hun standpunten zijn gebaseerd op gevoel en een bepaalde gemaakte levenshouding. Ze spelen in op emotie en halen alle argumenten erbij om hun eenzijdige emotionele doelstellingen te bekrachtigen. Ze hanteren vaak het zondebokprincipe, dat in de praktijk goed blijkt te werken, gezien de opkomst van Wilders. Je kan luisteren naar de pvdd, maar werk nooit met hun samen. Met radicale groeperingen kun je niet samenwerken, zij willen maar één ding en dat is koste wat kost hun onredelijke doelstellingen halen.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Kom op Herman, ga die uitdaging aan !!

 • no-profile-image

  gert

  ze willen wel naar de Veluwe maar niet naar de Oostvaardersplassen

 • no-profile-image

  Marcel

  Waarom komen de PvdD aanhang niet op voor de zwerfkatjes, de honden die in de bossen worden vastgebonden, de schilpadden die in de sloot worden gegooit, etc. Nee dat is zeker geen dierleed??? Oh, sorry dat doet jullie aanhang ook!!! Wij zijn nu echt op de hoogte van uw boodschap: De boeren in Nederland zorgen hiervoor dat deze dierenelende gebeurd. Wie gelooft (of erger stemt) op zo'n partij??

 • no-profile-image

  eitje

  Ben benieuw waar ie mee komt dan

 • no-profile-image

  Herman Schober

  @Berend Botje: De Partij voor de Dieren heeft al geschiedenis geschreven door als eerste politieke partij in de wereld in het parlement te komen met als hoofduitgangspunt een beter welzijn en meer respect voor dieren. De uitspraak van Mahatma Ghandi had betrekking op zijn beweging die ten doel had op een vreedzame wijze een betere en rechtvaardiger wereld te bereiken. Dat is ook exact het streven van de Partij voor de Dieren. Het citeren van de uitspraak van M.G. heeft niets met hooghartigheid te maken maar geeft heel goed aan dat dit soort bewegingen altijd te maken zullen hebben met tegenwerking, verdachtmakingen, ridiculisering, bagatellisering, kortom altijd door veel strijd hun gelijk zullen moeten waar maken. En dat dat gaat gebeuren staat als een paal boven water!

 • no-profile-image

  Demo

  Net een docu gezien op tv van de RVU over rievierkreeft uit China beesjes worden levend gekookt daarna door meisjes voor een honger loon gepeld Allee P.v.d.D werk aan de winkel opkomen voor die beesjes en zeker ook voor de mensen daar ,dat dat produckt zeker niet in ons land binnenkomt ,een goed alternatief om je direct in te zetten voor de dieren.Als je ziet wat er in het buitenland gebeurt wat gaat het er hier dan humaan aan toe .Laat zien dat jullie geen party zijn die alleen maar boertjes doen pesten

 • no-profile-image

  alleen als je

  Thieme toch,
  wat ga jij ze in brussel vertellen?
  Hoe debiel de nederlanders en de politici zijn? Wat dat is het langzamerhand wel als men jullie nog steeds meent serieus te moeten nemen. Geen probleem als jij gras en boomschors( nadat ze verdoofd zijn gemaaid en geschorst) wilt eten. Maar om na Nederland gek te maken zou ik het toch wel zonde vinden dat europa ook ten prooi moet vallen an jullie gekke ideen. Ik zie de toeristen al naar Nederland komen om naar ""het zotte volk" te kijken

 • no-profile-image

  Jeroen

  Hijgend hertje is uitgekauwd, 0 zetels.
  Waarbij waarschijnlijk meer dierenvriendjes hebben gestemd dan normale mensen,dus zouden ze eigenlijk wat moesten hebben bereikt hebben.

 • no-profile-image

  Vincent

  Ja ik ben het met je eens Richard. Maar als je weet waarmee de VVD een coaltie heeft gevormd,dat is echt te grappig voor woorden namelijk! Nederland stelt zoiezo weinig voor op Europees niveau.

  En voor de laatste maal aan vliegend hert die zichzelf ondanks zijn fantastische naam heel erg serieus neemt, veel succes met je frustraties ik hoop dat je er met jezelf uitkomt!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Beste Jan dat is waarschijnlijk waarom ik in Nieuw Zeeland, Nederlandse melkpoeder aan mijn kalveren heb gevoerd [krijg minder voor mijn melk rara]

 • no-profile-image

  Wat is slim

  Als ik jullie was zou ik de PVV stemmen, want als Turkey erbij komt is het zo gedaan met jullie EG subsidies.
  Dan krijgen die arme turkse boeren mooi subsidie waarvan ze daar gemakkelijk kunnen leven.

  Gezien dan het CDA het wel best vind dat Turkey erbij komt, wordt het armoe troef. De subsidiepot wordt verdeelt onder de lidstaten en het bedrag niet groter. Dus minder subsidies.

 • no-profile-image

  centje

  Nou herman waar blijf je met je goed onderbouwde plannen ?? Het is altijd hetzelfde met dat soort boernhaters, altijd grote bek maar als je je ze redelijkewijs eens vraagt HOE het anders moet blijf het doodstil. Bah.......

 • no-profile-image

  Berend Botje

  Herman Schober. Een partij die zijn ideologie lardeert met filmpjes als Maet the truth, waarin aannames, onjuiste feiten en stemmingmakerij tegen alles wat met veehouderij te maken heeft, kun je absoluut niet betichten van eerlijk, open en oplossingsminded. Een partij die andersdenkenden geen enkele mogelijkheid biedt om te discussieren en zijn emotie en achterlijke dogma's als kleine meerderheid aan een beroepsgroep wil opleggen noem ik ondemocratisch. Die vervolgens wettelijk en maatschappelijk verkregen rechten tot het voorzien in levensonderhoud zonder compensatie of vergoeding to nul wil reduceren, noem ik fascistoïde en een "democratische" partij onwaardig. Bovendien heeft deze partij het geweld van de dierentaliban tegen ondernemers nooit veroordeeld en daarnaast hebben ze connecties met geweldplegers en dierenactivisten. Misschien maar eens informeren bij schrijver-journalis Peter Siebelt, hij kan na jarenlang onderzoek alles over vertellen. Ik zou u adviseren de film The great climate Swindle eens te bekijken en u zult tot de ontdekking komen dat de feiten en zogenaamde kennis die u de PvdD toedicht door vele wetenschappers verre van onderschreven wordt. Maar deze feiten zullen voor u wel niet relevant zijn omdat ze in uw straatje niet van pas komen.

 • no-profile-image

  Delfin

  ben benieuwd Herman....

 • no-profile-image

  boer

  allemaal domme boeren opmerkingen, overlopend van frustratie en angst dat het gedaan is met de boer in ned. sommige boeren zouden zich ook echt moeten schamen. Hun gedrag naar dieren toe is misselijkmakend.

 • no-profile-image

  hijgend

  Vincent, je had moeten afsluiten met: NOG EVEN AGRARISCHE BOER.

 • no-profile-image

  janzondervrees

  De landbouwsubsidie was bij de oprichting van de EEG bedoeld om boeren te voorzien van een stabiel "inkomen". en tegelijkertijd zou de voedselvoorziening in de EEG gewaarborgd zijn, en zouden we niet afhankelijk zijn van andere landen.
  Het systeem werkt nog steeds, boeren zijn niet massaal gestopt en de EEG heeft nooit voedsel tekort gehad.
  Dat er nu masaal geroepen
  wordt dat het hele budget naar de boeren gaat is heel erg kort door de bocht. (als je een stok zoekt om iemand te slaan, dan vindt je er wel een).
  Het hele bedrag dat aan "landbouw" uitgegeven wordt is ongeveer 1% van de begroting van de huidige EG-lidstaten.
  (waar praat men over ??) Een groot deel van dit bedrag gaat naar natuur en milieu organisaties (die hoor je hier niet over). En nog een deel gaat naar grootgrondbezitters, zoals koningshuizen.
  Zodat er nog een niet eens zo groot deel bij de gezinsbedrijven terechtkomt.
  Zonder het EG budget zouden boeren niet in staat zijn om genoeg voedsel voor de ruim 350 miljoen europeanen te produceren. Dan moet het uit landen komen die echt niet gratis hun voedsel naar de EG zouden kunnen verkopen.
  Gevolg: het voedsel wordt duurder in de EG en dan gaat iedereen nog harder mopperen.
  Maar is duur voedsel beter, dan een kleine bijdrage om voedsel gewoon duurzaam en controleerbaar in Europa te produceren ??
  Waarom zijn mensen zich niet bewust dat voedsel het goedkoopst dicht bij huis is?

 • no-profile-image

  Dierhouder

  Het is te hopen dat ze geen zetel krijgen!
  Alles kapot maken, daar zijn ze mee bezig. Diegene die zeer goed zijn voor hun dieren doen het bij hen verkeerd. En waar het slecht met dieren omgegaan wordt in bij hen goed. Dat verdienen de dieren niet, er moet goed met omgegaan worden. Het is het zelfde als het milieu, er zijn veel milieuactivisten die het milieu verpesten met hun eisen dan het verbeteren. En de hardwerkende mens kan de onzin van hen betalen! Laat ze in Europa maar eens dingen doen die beter moeten en zeker veel geld besparen. Er is met veel geld gesmeten voor onzin! Crisis!!!

 • no-profile-image

  boerin

  Zonder boeren geen eten !!
  Want er is weinig eetbaars in Natuur-gebieden. En honger maakt rauwe bonen zoet.
  Hoeveel mensen hebben4t6tt nog een eigen groente-tuin ?

 • no-profile-image

  ik stem niet op PvdD

  PvdD in Brussel????? De rest van de landen van de EU komen niet meer bij van het lachen!!!!! En PVV schieten we daar wat mee op? Ik gun ieder z'n mening, maar het is bij hun volgens mij stemmingmakerij, want waarom zo veranderen met de stemming over de nertsen?Ja waarschijnlijk omdat ze dan toch wat meer stemmen krijgen. Vrijheid? Nou geen, ondernemersvrijheid in ieder geval!!

 • no-profile-image

  Berend Botje

  Herman Schober. En de vergelijking van de PvdD met Mahatma Gandhi. Deze humanist is een oneindige factor verhevener dan de ideologie van de aanhangers van Thieme. Hij heeft geschiedenis geschreven en dat zal de PvdD gelukkig nooit bereiken.

 • no-profile-image

  gert

  PvdD is een fundamentalistische ideologie,dat tussen de oren zit en niet de economische werkelijkheid accepteert,ze leven op een rose wolk

 • no-profile-image

  boer

  Gelukkig ben jezelf ook een misselijkmakende strontboer dus.....Wees blij dat er nog mensen zijn die voor jouw eten zorgen, verwend schijtjoch

 • no-profile-image

  Kees

  Boeren, zo te lezen mannen, zijn dus doodsbang voor Marianne. Voor de PR voor hun handel schrijven boeren dat ze hun vee goed behandelen en dat ze zelf ook verdrietig zijn dat hun dieren, biggen bijv. jong sterven. gelijktijdig schrijven ze dat Marianne emotioneel is en dus niet redelijk denkt. Wilders en zijn emoties zijn weer super mannelijk en zeer redelijk. Hier draait het dus niet om een partij en hun leiders maar om pure vrouwenhaat. Wat maakt boeren zulke vrouwenhaters vraag ik mij af? Heeft dat te maken dat ze beperkt zijn in hun kennis en niveau of door indoctrinatie van de Kerk en het CDA? Ik ben er echt benieuwd naar?

 • no-profile-image

  Autoliefhebber

  Zoals Homer Simpson ooit zo mooi zei: Als God niet wilde dat wij dieren aten, waarom heeft hij ze dan van vlees gemaakt?

 • no-profile-image

  richard

  Als agrarier met enige ervaring in de politiek weet ik dat zowel de PVDD en PVV in Europa een modderfiguur gaan slaan mocht de PVDD al een zetel krijgen! Zonder coalities te vormen of deel uit te maken van een grotere fracties gaat geen van tweeën iets bereiken en naar ik denk moeten ze hun kiezers straks uitleggen dat het waardeloos is!
  Het is bet als met de NVV en de DDB in de belangenbeharting, ze zijn goed om aan de ketting te rammelen maar beleid maken?
  Zodra een party maar één item heeft ( dieren en islam) zijn ze vooralsnog ten dode opgeschreven.
  Erger nog vind ik de stumpers die er op gestemd hebben!! Lezen die geen krant internet etc?

 • no-profile-image

  Patrick

  Iedereen heeft vrije keus en maakt er gebruik van, en dat is in het algemeen ook ieders recht.
  Het gaat niet eens meer alleen om, wat men denkt vind of om oplossingen, of welke goed of slecht zijn.
  De mensen en de regeringen en koninklijke families wereldwijd, zijn nog steeds in de fase dat men zich zelf liever onbewust eerst vernietigd en dan pas zegt we gingen te ver.
  Men is niet capabel om dat in te zien en dat om te draaien en dat het gaat respecteren wat men in staat stelde om keuzes of denkrichtingen te maken.

  Het is enorm pijnlijk en maakt mij enorm treurig.
  Men maakt liever ruzie met elkaar dan dat men kiest voor visie of oplossingen.
  Men wil wel denken en praten of discussiëren maar richting bepalen of kiezen wil men niet.
  Laat staan een verantwoordelijkheid nemen op planeet niveau voor haar basis dingen en benodigdheden.

  In Brazilië wordt een gebied zo groot als Frankrijk omgezet in grond terwijl het de longen van de Aarde waren.
  Syngenta (cq Monsanto en BASF) bepleiten wereldwijde stimulans biotechnologie, gentech dus. Zij zeggen,
  ´Wereldwijde samenwerking is nodig om gewasopbrengsten te verhogen met behulp van moderne technologie, ondersteunend overheidsbeleid en een efficiënte wereldhandel zeggen deze mensen op deze planeet.´
  Wat men zegt, is gewoon niet waar en is een enorm pijnlijk aanzicht voor de toekomst van, en op een planeet.
  Melk als voedingsmiddel is een machtige industrie geworden. Het mag onbeperkt produceren, terwijl er niet gekeken wordt naar de afzet. Er wordt een afzet markt gecreëerd en zo worden mensen ook voorgelicht.
  Vlees industrie evenzo. Het belang van hoe en waarvoor vlees geproduceerd wordt is niet belangrijk voor de industrie. Het is meer en meer tegen zo groot mogelijk afzet markt en afname door de menselijke voedsel keten.
  In het algemeen is het een ratrace onder volkomen verkeerde aannames en benaderingen hoe je een maatschappij invult, hoe je een land of continent opbouwt.

  Dit is de tijd van verandering, voorspeld door tienduizenden jaren heen, en men kan de slag niet maken naar de komende generaties die komen gaan, voor eigen of andere kinderen die vertrouwen hebben in hun oudere generaties kan men de slag niet maken. Men weet rentmeesterschap om te zetten naar persoonlijk belang.

  Dit is dan gewoon de huidige situatie. De huidige verkiezingen vond ik spannend om te zien hoe een maatschappij denk, veranderd of stemt. In Nederland hebben we gelukkig veel partijen, zodat keuze aanwezig is. Elke partij heeft wel een aantal punten waarop ik zeg, volkomen mee eens. Maar persoonlijk vond ik er maar 1 partij die alle dingen vanuit een basis structuur benaderde en daarmee altijd oplossingen en ideeën zal vinden voor langere termijn, en daarmee ook in een toekomstige visie.
  Daarom ben ik ook enorm trots op de PvdD als partij en al haar mensen die wel in wijsheid vanuit inzicht denkt, hoe moeilijk de realiteit of tegenstand ook is. Het is de enige partij die tegen gentech is en dat moet iedereen toch wel eens bij stil staan. Geen enkele andere partij met zorgen hierover en geen enkele andere partij die inziet dat we met gentech voor de vernietiging staan van onze bloed eigen kinderen en toekomstige generaties.
  Na vernietiging is er geen stemrecht of stem keuze meer te maken.
  Ik had enorm en heel graag 1 zetel gezien voor de PvdD.
  Mijn mening is ook dat gentech dodelijk is voor de toekomst, megastallen geen oplossing, alleen maar een denkwijze is bij gebrek aan inzicht. Gemaakt door mensen die al niet in staat waren om te denken in oplossingen, maar alleen in wishful thinking een uitvlucht zochten. Helaas zaten en zitten ze nog steeds in posities van politieke macht en industriële macht om landelijk en Europees niveau. Alleen puur voor hun pluche, geld, aanzien en macht.
  Politiek kan best mooi of waardevol zijn, welk hoop ik een keer dat partijen eens een keer echt waarmaken in de praktijk in wat ze zeggen in verkiezing retoriek, en helaas heeft het verleden bewezen dat dit vaak ontbreekt.
  Ook al zullen mensen nooit met alle punten eens kunnen zijn bij een PvdD. Het is zo enorm belangrijk dat ze er is. Ook al zullen niet alle mensen ooit inzien dat dit zo is.
  Zolang andere partijen of organisaties niet eens richting willen kiezen, laat staan dat ze verantwoordelijkheid willen nemen op planeet niveau. Dit is nog steeds een erg belangrijke tijd om richting te maken en te kiezen. Er moet verantwoordelijkheid genomen worden op voedsel niveau en voedsel producenten zijn altijd nodig.
  Maar nooit en never in de visie van Monsanto, Syntega en in hun verlenging ook CDA en VVD met hun volmondige en onverkapte steun. Daarom 1 zetel voor de PvdD was zo waardevol in Brussel.
  Het resultaat en het aantal stemmen is vaak belangrijk. Natuurlijk ook deze keer. Maar niets is belangrijker dan een leefbare toekomst en rentmeesterschap. Dit moment opname is maar een flash in eternal time. Dus hoop ik dat het vlammetje bij de PvdD rustig maar zeer intens blijft branden. En hopend dat mensen door gaan krijgen dat rentmeesterschap iets anders is dan emoties.

 • no-profile-image

  gert

  Dan maar naar Spanje voor het stierenvechten,daar hebben ze nog geen Partij voor de Dieren

Laad alle reacties (43)

Of registreer je om te kunnen reageren.