Redactieblog

269 x bekeken

Nedap geeft winstwaarschuwing

Machinebedrijf Nedap heeft tijdens de aandeelhoudersvergadering een winstwaarschuwing afgegeven.

De apparatenfabriek ondervindt bij alle klantengroepen terughoudendheid in de markt om te investering. "Onder normale economische omstandigheden zorgt ons diversificatiebeleid ervoor dat terughoudendheid in één of meerdere markten wordt opgevangen door groei in andere markten. De huidige kredietcrisis treft echter alle markten waarin Nedap actief is", aldus het bedrijf.

De groep Agri, waarin automatisering, beheer- en informatiesystemen voor de varkens- en melkveehouderij worden geproduceerd, kampt met negatieve gevolgen door de lage melkprijs. De kredietcrisis heeft vooral een negatief effect op de afzet van producten in Oost-Europa. Het bedrijf voorziet dat de melkprijs in de tweede helft van het jaar zal aantrekken, wat mogelijk ook effect zal hebben op de afzet van producent voor deze sector. De voorgaande twee jaren profiteerde Nedap van de grote investeringsgolf in de melkveehouderij.

Nedap verwacht dat de opbrengsten van het totale bedrijf in het eerste half jaar 20 tot 30 procent lager uit zullen vallen dan in dezelfde periode in 2008. Het resultaat zal zelfs meer dan 45 procent achter blijven ten op zichte van de eerste helft van vorig jaar. De financiële positie van Nedap blijft goed.

Of registreer je om te kunnen reageren.