Redactieblog

323 x bekeken

Hervaccinatie blauwtong binnen 8 maanden

Herkauwers moeten voor export een herhalingsvaccinatie tegen blauwtong krijgen binnen acht maanden.

Dat heeft het ministerie van landbouw besloten. Door de introductie van een nieuw blauwtongvaccin tegen blauwtong serotype 8 is er onduidelijkheid ontstaan over de herhalingsvaccinaties.

Volgens de EU-regelgeving moeten herhalingsvaccins worden uitgevoerd volgens de bijsluiter van het middel. Om toch één duidelijke regel te maken geldt de termijn van 8 maanden. Dieren waarbij de vaccinatie tijdens transport vervalt, moeten minimaal 2 weken voor het transport een herhalingsvaccinatie krijgen. Voor de periode tot 1 juni geldt een overgangsperiode. Herkauwers mogen tot die tijd geëxporteerd worden als ze binnen 12 maanden na de eerste vaccinatie een herhalingsvaccinatie hebben gehad.

Of registreer je om te kunnen reageren.