Redactieblog

411 x bekeken

Consumentenbond: rundergehakt vetter dan half-om-half

Rundergehakt is soms vetter dan half-om-halfgehakt. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

De verschillen tussen het vetpercentage in rundergehakt blijken groot. Gehakt van de Keurslager bevat 10 procent vet, gehakt van de Lidl 25 procent. Gehakt van de Keurslager blijkt wel duurder dan supermarktgehakt.

Het vetpercentage bij half-om-halfgehakt verschilt minder per aanbieder. Met 19 procent vet is het gehakt bij de Plus het magerst. Het vetste gehakt, dat bij Lidl en Jumbo werd aangeboden, bevatte 25 procent vet. Dit is ook het maximaal toegestane vetpercentage van half-om-halfgehakt.

Het magere rundergehakt van C1000 blijkt het minste vet te bevatten van het geteste gehakt: 6 procent. Het magere gehakt van Jumbo en het gewone rundergehakt van de Keurslager komen met 10 procent vet op de tweede plaats.

Of registreer je om te kunnen reageren.