Redactieblog

194 x bekeken

Aantal faillissementen flink gestegen

Het aantal faillissementen is in maart fors gestegen.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In maart werden ruim 1.016 bedrijven failliet verklaard. Dit waren er ruim 250 meer dan in februari dit jaar. Vergeleken met een jaar eerder schoot is het aantal faillissementen meer dan verdubbeld. Zo'n grote toename heeft zich niet eerder voorgedaan.

Het aantal faillissementen is op het hoogste niveau sinds het CBS begin jaren '80 met de registratie begon. In de landbouw, visserij en bosbouw is het aantal faillissementen vrij stabiel. In maart gingen in deze sector zes bedrijven failliet. Dat is iets minder dan in januari en februari van dit jaar. In maart 2008 gingen 9 bedrijven failliet.

Of registreer je om te kunnen reageren.