174 x bekeken

Verburg gaat Vamil-boeren compenseren

Landbouwminister Gerda Verburg wil ondernemers compenseren die schade hebben geleden door problemen met de Vamil-regeling.

Boeren en tuinders die kunnen aantonen te zijn gedupeerd doordat zij investeringen in bedrijfsgebouwen in 2007 en 2008 niet tot de restwaarde hebben kunnen afschrijven, krijgen een vergoeding.

Dat zei Verburg vanochtend tijdens een debat over deze kwestie. Gisteren had de Tweede Kamer er al bij Verburg op aangedrongen boeren tegemoet te komen, bij voorkeur door afschrijving met terugwerkende kracht toe te staan. Dat staat Brussel echter niet toe.

Hoe de regeling er precies uitkomt te zien is nog onbekend. Ook onduidelijk is of ondernemers alle schade krijgen vergoed, of een deel hiervan. De Tweede Kamer nam desalniettemin genoegen met de uitleg van Verburg, die uiterlijk op 1 juni meer duidelijkheid hierover zal geven.

Of registreer je om te kunnen reageren.