187 x bekeken 2 reacties

Tweede Kamer tegen aanscherping uitrijperioden

Een meerderheid van de Tweede Kamer is tegen de beperking van de uitrijtijden voor mest. CDA, PvdA, VVD en SP pleiten voor minder strenge regels.

Dat bleek vandaag tijdens een debat over het nieuwe actieprogramma nitraat van de ministers Gerda Verburg (landbouw) en Jacqueline Cramer (vrom). Met name bedrijven op zand en lössgronden zouden door deze maatregel in de problemen komen.

Verburg is vooralsnog echter niet van plan de voorschriften te versoepelen. Volgens haar is daar geen ‘landbouwkundige noodzaak’ voor.

Er werden vandaag ook woorden van waardering uitgesproken voor het voorgestelde beleid, dat volgend jaar moet ingaan. De meeste fracties stemmen op hoofdlijnen in met het plan.

Verburg noemde de complimenten terecht, omdat Nederland flink heeft moeten onderhandelen met Brussel over het programma.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    mestemaker

    streng,strenger ,strengst

  • no-profile-image

    Minasweigeraar

    Met deze melk en kunstmestprijzen is er geen uitrijverbod nodig, het is een economische noodzaak om de eigen mest optimaal in te zetten. Op de in februari bemeste percelen staat weer (zoals altijd) het meeste gras en op de "warme"septembergrond werkt het lekker snel. Maarja in dit land verheft men de theorie boven de praktijk en dan krijg je dergelijke contraproduktieve maatregelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.