Redactieblog

248 x bekeken 1 reactie

Laat 't Hart de zon schijnen?

Cees 't Hart, de nieuwe topman van FrieslandCampina, denkt niet al teveel last te krijgen van de crisis. "Bij ons gaat de zon nooit meer onder", zegt hij.

Hij bedoelt daarmee dat het nieuwe werkgebied zo groot is dat altijd, dag of nacht, wel ergens de zon schijnt. Hij vertaalt dat ook in plannen voor investeringen. Hij wil, nu de crisis in Europa sterkt toeslaat, fors investeren in Azië. Daar zijn de markten nog relatief stabiel. Dit in tegenstelling tot Europa, waar volgens hem de grootste klappen nog moeten komen. Met andere woorden, de monatoetjes lopen hier nu nog als een trein, maar dat wordt binnenkort een boemeltje.

Ik ben benieuwd. De heer 't Hart zegt met zoveel woorden dat de melkprijs voor de komende tijd niet hoger wordt door de verkopen in Europa. Sterker nog, hij verwacht dat de klap nog komt. Wel biedt hij perspectief met zijn uitspraken over Azië, waar FrieslandCampina belangen heeft.

Dat is prettig. We zijn akkoord gegaan met de fusie om een hogere melkprijs te krijgen. Het maakt niet uit waar die vandaan komt. Als hij maar komt.

Cees 't Hart wekt nu verwachtingen. Als zijn visie klopt beuren wij straks een hogere melkprijs dan de zuivelondernemingen, die zitten in een werkgebied waar de zon niet altijd schijnt. Wij houden hem er aan. Zijn altijd schijnende zon moet voor ons een altijd zonnige melkprijs worden.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Wim Zandbergen

    Laat Cees maar eerst eens de zon opkomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.