167 x bekeken

Geen subsidie voor internet op platteland

Het kabinet is niet van plan een stimuleringsregeling voor breedbandinternet in het buitengebied in het leven te roepen.

Wel wordt gekeken of de digitale ontsluiting van het platteland op een andere wijze tot stand kan komen, zo schrijft staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) aan de Tweede Kamer.

Hij wil hierover in gesprek met belanghebbenden zoals LTO en provincies en gemeenten. Ook zal Heemskerk bezien of het mogelijk is de onlangs door Europa beschikbaar gestelde gelden voor de bestrijding van de economische crisis, zo’n vijf miljoen, hiervoor in te zetten. Uiterlijk 1 mei geeft hij de Kamer hierover uitsluitsel.

Volgens Heemskerk is voor bewoners van het buitengebied satellietinternet beschikbaar. Dit is weliswaar duurder, maar dat kan voor agrarische ondernemers nauwelijks een belemmering zijn, vindt hij. Ook andere technieken zouden een snelle ontwikkeling doormaken, waardoor een subsidieregeling niet nodig is.

Of registreer je om te kunnen reageren.