Redactieblog

448 x bekeken 21 reacties

Geen geluk met vrouwen

Annechien ten Have, Sieta van Keimpema en Annie Schreijer- Pierik. Drie bekende boerinnen in agrarisch vergaderland. Zijn we er gelukkig mee?

Nee, kan het korte antwoord zijn. Ze bungelen onder aan de ladder van capabele bestuurders. Een paar is er zelfs al afgevallen, alhoewel ze uit eigen beweging uitbundig blijven bungelen.

Neem nu Annechien ten Have, voorzitter van de sector varkenshouderij van de LTO. Ze functioneert als de generaal van een leger, waarvan de manschappen overlopen naar de vijand, de varkenshouderijvakbond van Wyno Zwanenburg. Toch blijft ze vrolijk doorgaan met haar desastreus beleid. Met als dieptepunt deze week haar verklaring in het PVV dat het toch niet helemaal goed was gegaan met de gouden handdruk voor voorzitter Jos Ramakers. Ze had beter een verklaring kunnen voorlezen dat ze zich terugtrok.

Dan Sieta van Keimpema. Onbetwiste koningin van DDB. Organiseert kostbare mislukte melkstakingen, berokkent de melkveehouders schade en maakt niets klaar. Bij de zuivelcoöperaties wordt om haar gelachen, maar dat deert haar niet. Ze blijft fier overeind. Althans voor de DDB-leden. Ook degenen, die het voor het zeggen hebben, willen graag dat ze blijft. Aangeschoten wild schreeuwt wel, maar is niet meer gevaarlijk.

Dan Annie Schreijer- Pierik, Tweede Kamerlid. De charmante strijdbare spraakwaterval voor de landbouw. Veel enthousiasme en inzet, weinig gezag en resultaat. Ze verlaat straks de Kamer. Zullen we haar missen? Ik denk het niet. Veel meer dan woorden herinneren we ons niet van haar. Toch te weinig.

Nee, wij hebben geen geluk met de vrouwen die voor de boeren op de bres zouden moeten staan.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Paul Jansen

  Boer Cees, die documeneten houd ik nog even in mijn pretwoordenboek. Je moet eens kijken wat er in andere organisaties naar voren geschoven wordt. Bij CDA valt het nog mee maar de PvdA spant de kroon wat betreft miskleunen. Waar blijft die sterke vrouw bij de NVV dan of moet er een advertentie op marktplaats?

 • no-profile-image

  Riek

  Ik ben ook teleurgesteld in deze boerinnen. Ze hadden de kans te laten zien dat de mannen er weinig van bakten. Dat is er niet van gekomen. het zijn nu gewonen bestuurders in het rijtje, waar we weinig respect voor kunnen hebben. Dat is jammer. IK had gehoopt dat vrouwen verandering zouden brengen. Voor de goede orde, ook minister Verburg past inderdaad in dit rijtje. Ook zij valt als minister erg tegen. Ik weet wel, ik kan het ook niet, maar ik had het zo graag anders gezien.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Paul dat is heel simpel. WIEN die kon het en deed het!

 • no-profile-image

  Dierhouder

  Ikvind dit een niet kunnen!! Annechien heeft zich voor en door LTO en Vion laten gebruiken. Dit is niet slim, zoiets kan niet!
  Daar doe je niet aan mee, je zit daar in het belang van varkenshouders! Deze hebben het heel moeilijk en moeten de centen omdraaien om het hoofd boven water te houden. Door aan zulke spelletjes mee te doen ben je niet geloofwaardig meer! Maar Anny en Sieta is dit anders, zij hebben zich ongeloofelijk in gezet voor de sectoren! Dat dit zeer moeilijk is, daar kun je hen niet voor afrekenen. De steun die ze nodig hadden en hebben in de strijd moet van diegene komen die daar belang bij hebben. Die hebben het zelf af laten weten! En nu hun de schuld geven als er niet het gewenste resultaat komt is zeer onterecht. Steek hand in eigen boezem!! Ook had de agrarische pers hun werk ook beter moeten doen!

 • no-profile-image

  onderneem-STER

  Weg met die vrouwen, ze zijn de schuld van alle ellende! Laat besturen asjeblieft aan mannen over, die kunnen dat het vééél beter!
  Zie de recente resultaten van mannelijke bestuurskwaliteiten in de huidige kredietcrisis. Stuk voor stuk van het mannelijke geslacht deze grote graaiers, zonder deze geweldige heren hadden we nu helemaal geen kredietcrisis gehad. Stel je voor zeg, als daar vrouwen tussen gezeten hadden, dan was de crisis nooit zo'n doorslaand succes geworden!

 • no-profile-image

  andre

  emancipatie ?,vrouwen blijven de slavinnen [ondergeschikten] in alle goddienst culturen ! , de grootste misdaad van het mensdom ?

 • no-profile-image

  centje

  Klopt, Dierhouder. Daar waar de andere twee vrouwen keihard gewerkt hebben met helaas minder effect, daar heeft Annechien gewoon FRAUDE gepleegd !!!!! Zal dat de nieuwe koers van lto zijn, omzo op te boxen tegen de NVV ??

 • no-profile-image

  boer

  Krachtige vrouw ?? Annechien ?? Haha laat me niet lachen Riky. Zij heeft helemaal niets gedaan voor de varkenshouder en zijn/haar gezin. Alleen de varkenshouderij ingezet als wisselgeld voor alle andere sectoren. En stiekem en in het geheim documeneten ondertekenen waarin de heer Ramekers enorme bergen met geld zou ontvangen als hij op zal stappen, Zij heeft gesppeld met geld wat helemaal niet van haar is maar van de varkenshouders !! Terwijl Annechien een half miljoen wou weggeven moest de varkenshoud(st)er hard werken en niets verdienen. Tevens heeft zij met deze belachelijke handeling voorledig het draagvlak van het PVV ondergeschoffeld. Nee Annechien is totaal ongeschikt voor ons als varkenshouders en het feit dat zij vrouw is heeft hier helemaal niets mee te maken.

 • no-profile-image

  Riky Schut-Hakvoort

  Geachte vergaderboer,
  Het toont niet van erg veel zelfkennis, als u als anonieme schrijver van columns, met namen gaat gooien.
  Drie sterke krachtige vrouwen worden met naam en toenaam door u onder de loupe genomen.
  De emancipatie van vrouwen heeft jarenlang voortgang geboekt. Maar het had een beter resultaat gehad, wanneer de vrouwen een betere kans gekregen hadden. In de agrarische organisaties en in de politiek is het moeilijk om als vrouw door te breken op belangrijke beleids- en bestuursposities. Meestal worden vrouwen niet gevraagd en moeten ze op eigen kracht posities zien te veroveren. De boerinnen en tuindersvrouwen hebben hun visie en inzicht bepaald vanuit hun werkervaring op de bedrijven. De positie buiten de bedrijven en de belangenbehartiging van vrouwen verdient een krachtige ondersteuning van ons allemaal.
  Solidariteit in deze is hard nodig, zodat er structurele veranderingen tot stand worden gebracht. Zo kunnen deskundige boerinnen en tuindersvrouwen hun stem laten horen. Men moet dan wel bereid zijn te luisteren naar hen. Het gaat immers om een verantwoord en rechtvaardig landbouwbeleid in Nederland, Europa en wereldwijd. Het zijn meestal de agrarische vrouwen die deze brede verbinding weten te maken. Ook omdat zij vaak betrokken zijn bij maatschappelijke en kerkelijke organisaties, die verder de wereld inkijken.
  R.Schut-Hakvoort
  ex-boerin
  Horsterdijk 83
  5973 PM Lottum

 • no-profile-image

  dj

  Als de schrijver een echte vent was, had hij zijn naam onder dit belachelijke, beneven de waarheid geschreven flutstuk gezet. In de engelse taal heet dit "a male chauvinistic pig".

 • no-profile-image

  Ingrid

  Vergaderboer heeft wel gelijk. De vrouwen werken hard, maar gebrek aan inhoud, inzicht en gebrek aan gezag maakt hun tot ongeschikte bestuurders. Dat is ook met sommige mannen zo. Er zijn ook best goede vrouwen. Alleen met deze drie hebben we het gewoon niet getroffen.

 • no-profile-image

  g

  ook niet veel geluk met boerendochter gerda verburg

 • no-profile-image

  anonieme boerin

  Nederland en zijn bevolking noemt zich zo geëmancipeerd maar als het er op aan komt zijn de heksenvervolgingen nog steeds niet uitgebannen. Anonieme blogger, ik zo best wel eens willen weten hoe JIJ het zou presteren en dan niet in woorden maar in daden!

 • no-profile-image

  Piet

  Vrouwen kunnen best goede bestuurders zin, alleen deze drie zijn het niet. Annechien ten Have en Sieta van Keimpema hebben de varkenshouderij en melkveehouderij echt schade toegebracht. Annie Schreijer-Pierik vind ik een ander geval. Die bedoelde het goed, zette zich enorm in, maar bereikte weinig. Ze heeft haar inzet met gezondheidsklachten moeten bekopen. Daarom past zij niet in dit rijtje.

 • no-profile-image

  de denker

  Man of Vrouw maakt niet uit. Het selektie critera van bestuurders werkt net als bij commesarissen van grote bedrijven. Mensen die teveel uit de pas lopen hebben ze liever niet.
  Dus echte vrije jongens, meiden zitten er niet. en die zijn nodig en ze moeten ook .. hebben aan "grote namen" en functies van mensen, want zo gauw ze in Den Haag komen worden ze in de watten gelegd als je snapt wat ik bedoel

 • no-profile-image

  paul

  de mannen brouwen er anders ook niet veel van, noem maar eens 1 man op die het beter kan.

 • no-profile-image

  Gert

  Wat een nare reacties op een stuk waar de waarheid in staat. Wat hebben deze drie vrouwen dan wel gedaan voor de Landbouw? Ik kan het ook niet bedenken.

 • no-profile-image

  Hannie

  Als iemand zich voor de sector inzet zijn het Sieta van K en Annie S wel! Ik vind de inhoud van deze collum dan ook getuigen van weinig inzicht en ver beneden peil. Sieta werkt met haar organisatie keihard voor de bundeling van Europese melkveehouders, om zo een sterkere positie te krijgen tegen verwerkers en retail. Welke man heeft dat in NL ooit gedaan??
  Annie Schreijer moet vanwege hartklachten het rustiger aan gaan doen. Een hele legitieme reden lijkt me. Tja en Annechien, die laat de ware aard van LTO en Vermeer zien.

 • no-profile-image

  Bert

  Deze vrouwen doen het in iedergeval beter dan de journalist die dit stukje heeft geschreven. Ik heb respect voor ze! Deze dames zijn iet zomaar uit het veld te slaan, en zeker niet door een annonieme journalist... lafjes bah...

 • no-profile-image

  j.B.

  Wat een geluk hadden en hebben wij met al onze mannelijke bestuurders die nooit eens blunderen en fouten maken. Petje af voor deze vrouwen die hun nek uitsteken en zeker meer in hun mars hebben dan deze anonieme onruststoker.
  Inschrijven met deze kreet als blogger vertelt al iets over hoe stom de auteur zelf is.

 • no-profile-image

  Wim Zandbergen

  Als vergaderboer het zo goed weet dat we met vrouwen geen geluk hebben moet hij maar hun functie over nemen en laten zien hoe het wel moet. Aan de kant blijven staan klagen over anderen maak je het alleen maar erger.

Laad alle reacties (17)

Of registreer je om te kunnen reageren.