153 x bekeken

Adviesbureau moet Wierdense veld van slot halen

De gemeente Wierden hoopt dat een adviesbureau nieuwe munitie levert om het Wierdense veld te kunnen schrappen van de lijst met Europees beschermde natuurgebieden. Volgens wethouder Ria Broeze leidt opname in het Natura 2000-project ertoe dat veel agrarische bedrijven op slot gaan of moeten verdwijnen.

Wierden trekt 15.000 euro uit voor een onderzoek, dat wordt uitgevoerd door Incaconsult. Het belangrijkste bezwaar van de gemeente is dat Nederland strengere regels zou hanteren dan Europa eist. “Wij zijn niet tegen een natuurgebied”, zegt Broeze. “Maar er zijn te veel instandhoudingsdoelstellingen aangemeld.”

De Tweede Kamer heeft vorig jaar landbouwminister Gerda Verburg opgedragen het Wierdense veld niet langer als Natura 2000-gebied te beschouwen. De minister wil de aanwijzing echter handhaven

Of registreer je om te kunnen reageren.