Redactieblog

380 x bekeken 2 reacties

Spaanse overlijdt aan variant Creutzfeldt-Jakob

In Spanje is een vrouw overleden aan variant- Creutzfeldt-Jakob, een ziekte die veroorzaakt wordt door de consumptie van vlees dat besmet is met BSE.

Het is het vijfde geval van variant- Creutzfeldt-Jakob in Spanje. De ziekte werd voor het eerst in juni 2005 vastgesteld in het land. De vrouw die in januari overleed aan de ziekte is afkomstig uit de noordelijke stad Santander.

Opvallend is dat drie van de vijf gevallen in Spanje afkomstig zijn uit dit gebied. De Spaanse minister van landbouw heeft aangegeven dat het eten van rundvlees in Spanje veilig is. Hij benadrukt dat de vondst van enkele gevallen van de menselijke variant van de gekkekoeienziekte klopt in de verwachtingen die de EU had bij het invoeren van het beleid.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Patrick

  `Wetenschappers denken dat de ziekte wordt veroorzaakt door geïnfecteerd vlees en beendermeel in veevoer.`Persoonlijk denk ik dat ook, persoonlijk denk ik dat alle verwerkende bedrijven zeiden en zeggen, dat valt wel mee, dat is niet bewezen op de lange termijn. Vooral niet argumenteren met emoties zal de politiek zeggen, een woordspeling richting (LTO en Verburg).

  Pesoonlijk denk ik ook dat het vogelgriep virus bewust is aangebracht en verspreid, http://www.wacholland.org/nl/content/gecre%C3%ABerde-vogelgriep-verspreid-over-18-landen
  Voor blauwtong ben ik persoonlijk er van overtuigd dat het cashen was door de pharma.
  Perrsoonlijk vind ik de huidige opleidingen al om kotsmisslijk van te worden, gelukkig vinden dat er meer in New York, zie http://www.nytimes.com/2009/03/03/business/03medschool.html?_r=1&scp=2&sq=Harvard&st=cse
  De opleidingen denk ik persoonlijk denk dat ze voor gefinancieerd zijn door de Pharma, ook Persoonlijk vind ik dat de politiek schandalig opereerd in deze kwesties en bewust zich er niet mee bemoeid.
  Persoonlijk vind ik het schandalig en een ramp op wereldniveau. Persoonlijk vind ik het puur verraad aan elk kind en elke familie. Persoonlijk denk ik dat er enorm veel hypocriete mensen zijn.

 • no-profile-image

  persoon

  tjonge,tjonge patrick wat ben je een persoonlijkheid.

Of registreer je om te kunnen reageren.