255 x bekeken 9 reacties

Manifest valt slecht bij dierenbeschermers

Dierenorganisaties voelen er niets voor een manifest te ondertekenen waarin zij illegale acties afzweren.

Het kabinet wil dit graag, maar verschillende groeperingen zeggen het vreemd te vinden dat zij moeten verklaren zich aan de wet te houden.

Het manifest maakt deel uit van het plan van het kabinet om extreem dierenactivisme aan te pakken. Minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) wil organisaties de mogelijkheid geven openlijk afstand te nemen van buitenwettelijke praktijken. Veel animo is daar niet voor.

"Ik ben geneigd dit niet te ondertekenen", zegt directeur Frank Dales van de Dierenbescherming. "Wij houden ons aan de wet en dat is alom bekend. Daarom zie ik de meerwaarde hiervan niet in." Eenzelfde reactie geeft Wakker Dier. "Een belachelijk initiatief", stelt een woordvoerster. "Hier is sprake van de omgekeerde wereld; dit pas niet in een rechtstaat." De organisatie Respect voor Dieren zegt in het geheel geen belangstelling te hebben voor 'alles wat uit Den Haag komt'.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Zo, daar komt de aap uit de mouw, hier laten de dierenvrienden hun ware gezicht zien

 • no-profile-image

  down under

  Wat manifest? Is alleen maar een papiertje met een tekst die verder geen juridische consequenties kent. Richt een speciaal buitengewoon opsporingsapparaat op die, bij een eventuele overtreding, met sancties kan drijgen (bijv. uitsluiting als ontvanger van liefdadigheidgelden). Verder zou ik Guusje willen aanraden om staatssecretaris de Jager (die over de fiscus gaat) eens de boekhoudingen van deze "groene milieu ridders" door te laten lichten door de FIOD, zou mij niets verbazen als daar onregelmatigheden/onrechtmatigheden naar boven komen. Zeker nu dat er leden weglopen vanwege de recessie.

 • no-profile-image

  gert

  deze organisaties vallen wel onder de goede doelen in de postcodeloterij

 • no-profile-image

  varkensboer drenthe

  Elke organisatie die dit niet wil ondertekenen is terroristisch.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Dierenorganisaties zijn ondemocratisch.
  Verbieden lijkt me de enige oplossing

 • no-profile-image

  inderdaad

  dat ze niet willen ondertekenen zegt genoeg. Waar is Thieme nu om dit wel te doen? Begin toch echt te geloven dat die dierenarts het goed heeft dat deze clubs echt geen zuivere bedoelingen hebben.

 • no-profile-image

  Patrick

  Stukje hieronder had ik al een keer geplaatst op ander artikel, dus bij deze nog een keertje, maar nu met toevoeging.
  ***
  Illegale acties is zoals het woord al zegt tegen huidige wetten. Daar kun je dan tegen op treden zoals tegen alle dingen die niet mogen volgens wetten. Dit (VOC)manifest is van een andere orde, en zit dus een andere gedachten gang achter, aangezien huidige wetten al aanwezig zijn om illigeale acties te bestraffen. Persoonlijk toen ik het las keek ik vooruit. Toen keek ik tijdperken terug, en keek de laatse 50 jaar terug. En dacht met een glimlach, jeeminee, wie kan er nu zoiets bedenken. Want iets wordt bedacht met een doel wat de bedenkers denken te gaan bereiken. Dus het echte doel wat de bedenkers hebben, is dus anders als wat men zegt, omdat wat men nu zegt, dat doel al bereikt kan worden met huidige wetten. Dan is het nog niet duidelijke onbekende achterliggende doel waarschijnlijk bedacht door mensen met niet echt morale of ethische normen want anders zouden ze de huidige wetten al aandachtpunt nemen en gewoon uitvoeren om illigale dingen te bestrijden.
  ***
  Dus na de sector gebonden (begrijpelijke) emoties onderkend, gelezen en begrepen te hebben is mijn conclusie dat dit VOC manifest geen toegevoegde waarde heeft.
  Dan een mooie kijk uit de Volkskrant van de VOC mentaliteit uit Engelen-land, dat woord zijn ze niet waard trouwens, (woordspeling),***
  Brit is zijn vrijheid aan het verliezen
  http://www.volkskrant.nl/buitenland/article1159476.ece/Brit_is_zijn_vrijheid_aan_het_verliezen
  Nou success met lezen en niet vergeten om in te zien dat het doel van het Nederlandse VOC Manifest anders is wat men nu zegt, ook al lijkt het een opluchting. (tja hoe breng je nieuws, en hoe maak je draag vlak, en hoe druk je iets door?)

 • no-profile-image

  wel

  Een woordvoeder van wakker dier vind dat dit niet in een rechtstaat past,actie,s als auto,s in de brand steken boeren bedreigen ,nertsen loslaten de burger bewust verkeerd voorlichtenen meer van die activiteiten horen die wel in een RECHTSTAAT

 • no-profile-image

  eierboerke

  Beste dierenrechtenboys, vroeg of laat
  valt het masker af.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.