Redactieblog

175 x bekeken

College kiest voor plan Lelystad Airport

Het college van de gemeente Lelystad heeft de voorkeur voor het ontwikkelen van het plan 'Garden City' rondom vliegveld Lelystad en de A6.

In het plan wordt het gebied bij Lelystad Airport ontwikkeld tot een knooppunt van lucht- auto, trein- en busverkeer.

Voor het plan heeft de gemeente al 600 hectare landbouwgrond onder voorkeursrecht gesteld. Boeren kunnen hun grond niet verkopen, tenzij ze het eerst aan de gemeente aanbieden. In het gebied zitten ongeveer dertig boeren. "Het is duidelijk een meerjarenplan. De meeste boeren kunnen de komende jaren gewoon blijven boeren", aldus een woordvoerder van de gemeente Lelystad.

Het plan heeft onder andere als uitgangspunt dat de landschappelijke kwaliteit van het gebied behouden moet blijven. Boerderijen moeten in het gebied blijven, ook als de functie hiervan wordt veranderd.

Het plan wordt voorgelegd aan de gemeenteraad, die er vervolgens nog een besluit over moet nemen. Het plan zal naar verwachting in de raadsvergadering van maart of april aan de orde komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.