279 x bekeken 2 reacties

Brussel schrapt in regels voor boeren

Europa wil de administratieve lasten voor boeren binnen drie jaar met een kwart terugdringen.

Veel ondernemers voelen zich nu beperkt in hun werk door allerlei onnodige regels, zegt de Tsjechische minister van landbouw Petr Gandalovic.

Tsjechië, dat momenteel voorzitter is van de Europese Unie, heeft het beperken van de administratieve lasten benoemd tot een van haar prioriteiten. "Moderne landbouw vereist flexibiliteit, concurrentiekracht en de mogelijkheid om snel op marktsignalen te kunnen reageren", zegt Gandalovic. "Dit moeten we terugzien in wet- en regelgeving, die geen hindernis voor boeren mag zijn."

Eurocommissaris Mariann Fischer Boel juicht het Tsjechische initiatief toe. Zij vindt dat boeren meer tijd aan hun werk moeten kunnen besteden en minder aan het invullen van formulieren. Zij verwacht dat dit ook tot een financiële besparing voor EU kan leiden. Het is nog niet duidelijk welke regels of voorwaarden er geschrapt zullen worden; maandag presenteert Fischer Boel tijdens de landbouwraad hiertoe een voorstel.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    arend

    te beginnen met de wion

  • no-profile-image

    gert

    Fischer Boel;boeren moeten meer tijd aan hun werk besteden en minder aan het invullen van formulieren,hoe verzint ze het !!!

Of registreer je om te kunnen reageren.