189 x bekeken 3 reacties

Subsidie co-vergisting omhoog

Het basisbedrag voor co-vergisting gaat omhoog. Vandaag heeft economieminister Maria van der Hoeven bekendgemaakt het tarief te wijzigen van 12 cent per kilowattuur naar 15,2 tot 17,7.

De subsidie op co-vergisting maakt deel uit van de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE). Deze wordt in de eerste week van april opengesteld. Het exacte bedrag dat ondernemers ontvangen, hangt af van in hoeverre zij de restwarmte die bij het vergistingsproces vrijkomt, benutten.

Het besluit is tot stand gekomen na flinke druk van de Tweede Kamer. Herhaaldelijk heeft het parlement Van der Hoeven opgeroepen meer subsidie beschikbaar te stellen, omdat vergistingsinstallaties anders niet rendabel zouden zijn voor boeren. Bij de behandeling van de landbouwbegroting riep de Kamer minister Gerda Verburg haar collega hiervan te overtuigen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Volgend jaar er weer af zeker ?

 • no-profile-image

  nico

  kunstmest jongen kunstmest en groeien dat het ervan doet

 • no-profile-image

  Pietje

  nog meer stront!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.