Redactieblog

184 x bekeken

Oprichting MobiliteitsCentrum transport

Werkgeversorganisaties en vakbonden in de transportsector nemen met het oprichten van een MobiliteitsCentrum Transport maatregelen tegen de economische neergang in deze sector.

Transport en Logistiek Nederland (TLN), Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) en de Vereniging Verticaal Transport (VVT), en de vakbonden FNV Bondgenoten en CNV BedrijvenBond zorgen via een online transportcentrum dat de waardevolle medewerkers in deze sector behouden kunnen blijven.

Het MobiliteitsCentrum Transport heeft als doelstelling werkloze vrachtautochauffeurs en kraanmachinisten te helpen bij het vinden van een nieuwe baan in de transportbranche, zodat ze behouden blijven voor de transportsector. "De afgelopen jaren zijn vele miljoenen geïnvesteerd in het opleiden en aantrekken van nieuwe chauffeurs om in de grote behoefte te voorzien. Het is onwenselijk deze werknemers nu kwijt te raken voor de sector. Wanneer de economie zal herstellen hebben we deze chauffeurs weer hard nodig", aldus TLN.

Of registreer je om te kunnen reageren.