Redactieblog

249 x bekeken 10 reacties

'Ontpoldering Zeeland heeft verborgen agenda'

De ontpoldering van de Hedwigepolder in Zeeuws-Vlaanderen heeft een verborgen agenda.

Dat concludeert het actiecomité Red onze polders aan de hand van notulen van het Vlaams Parlement van juni 2005. "Uit de notulen blijkt dat het Vlaanderen juist om de Hedwigepolder is te doen omdat deze als natuurcompensatie kan dienen voor uitbreiding van de haven van Antwerpen. De ontpoldering zou dan niet plaats moeten vinden voor natuurcompensatie voor de Westerschelde, zoals ons is verteld", aldus het actiecomité.

Uit de notulen blijkt volgens het actiecomité bovendien dat Vlaanderen voor dit project 40 miljoen euro van de EU ontvangt als bijdrage voor de totale plankosten van 80 miljoen euro. "Het was dus niet voor niets dat de commissie Nijpels op de Hedwigepolder uitkwam, omdat Vlaanderen alleen voor deze polder wil betalen", concluderen de actievoerders. Dit zou ook de uitleg zijn waarom de commissie niet akkoord gaat met de alternatieven.

Het comité vindt dat de verantwoordelijke bewindslieden met deze wetenschap als de wiedeweerga naar Vlaanderen afreizen om het verdrag aan te passen, het ontpolderen te schrappen en te kiezen uit één van de vele aangedragen alternatieven. Donderdag wordt in de Tweede Kamer gesproken over de ontpoldering.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  vos

  Nijpels de belg van nederland

 • no-profile-image

  A.Vijfvinkel

  Als je nederlands erfgoed onder water wil zetten,dan ben je een landverrader !

 • no-profile-image

  tarweboer

  Zeeland wordt verkocht en verzopen. Dit alles voor het grote geld, en onder het mom van natuur. (Maar natuur brengt natuurlijk helemaal niks op)

 • no-profile-image

  gert

  En roep meteen dat stelletje mafkezen die de wieringermeer weer blank willen zetten ook even tot de orde.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  LTO en andere boerenbelangenbehartigers kunnen nog veel leren van milieudefensie. Die hebben tenminste een site met alle juridische informatie hoe je zulk soort projecten kunt traineren en stoppen. Ook standaard bezwaarschriften behoren tot de standaarduitvoering. Geloof me maar, als dit goed wordt opgepakt en belanghebbende boeren kunnen hiervan gebruik maken dan gaat er in Nederland veel van deze onzin niet meer door.
  Nee, men houd informatieavonden onder het mom van "we moeten blij zijn dat we nog iets kunnen behouden". Slappe hap is het, omdat deskundigheid ontbreekt en ruggegraat vaak ver te zoeken is.

 • no-profile-image

  gert

  het is allemaal al in achterkamertjes besloten,daarna halen ze er nog een outsider bij om hun besluit nog eens hardop te herhalen

 • no-profile-image

  gert

  het is doorgestoken kaart

 • no-profile-image

  Jan

  En Gert als je dan toch bezig bent doe dat dan ook met die halve garen die zich bezig houden met het realiseren van een randmeer om de Noordoostpolder en waar dan tientallen agrarische bedrijven moeten verdwijnen.

 • no-profile-image

  Janzondervrees

  Het gaat alleen om geld. De hoge heren roepen wel over natuur. Maar ze zien toch rijker te worden ten koste van anderen. Geld = Macht

 • no-profile-image

  Veehouder

  Mijn agenda is ook verborgen. Kan niemand zien of ik ga stemmen. Zodoende is het ook niet mogelijk om te zien wat ik ga stemmen. Wat bij het stemmen wel duidelijk is: rood, een ander kleur knop is er niet. Links of rechts? Is maar welke hand ik gebruik. Persoon? Mijn pincode krijg je lekker niet, aan de belastingdienst ben ik al meer dan war acceptabel is kwijt.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.