167 x bekeken

Flink minder vestigingen nieuwe VWA

Het aantal vestigingen van de inspectiediensten AID, VWA en PD wordt in 2011 meer dan gehalveerd.

Nu hebben de drie diensten samen nog 53 vestigingen, maar als het aan landbouwminister Gerda Verburg ligt worden dat er minder dan twintig, zo schrijft zij aan de Tweede Kamer.

De drie inspectiediensten gaan over twee jaar fuseren tot een nieuwe VWA. Verburg hoopt hiermee de slagvaardigheid van de instanties te verbeteren en tevens kosten te besparen. In het coalitie-akkoord is afgesproken dat zij bijna dertig miljoen euro op de diensten moet bezuinigen.

De keuze voor de lokaties ligt politiek echter zeer gevoelig. De Tweede Kamer is met name kritisch op Verburgs voorkeur voor regionale vestigingen in Zwolle en Eindhoven en het hoofdkantoor in Utrecht. De minister vindt desalniettemin dat zij in haar plan zo goed mogelijk rekening heeft gehouden met alle belangen.

Of registreer je om te kunnen reageren.