Redactieblog

295 x bekeken 1 reactie

Duitse regels hinderen export pluimveemest

De export van pluimveemest naar Noordrijn-Westfalen in Duitsland wordt in de wielen gereden door nieuwe regelgeving die de deelstaat heeft opgelegd.

Dat voorzien Nederlandse exporteurs van pluimveemest. Vanaf dit jaar mag pluimveemest niet langer dan een tot twee dagen op de kopakker liggen voordat deze wordt uitgereden. Wanneer de mest langer opgeslagen wordt, moet dit op een vaste ondergrond gebeuren, waarbij de pluimveemest moet worden afgedekt.

Door deze maatregel is het in veel gevallen niet mogelijk pluimveemest lange tijd van tevoren aan te voeren op een perceel. Het transport van pluimveemest naar Duitse akkerbouwers wordt hierdoor bemoeilijkt, verwachten exporteurs.

Eén reactie

  • no-profile-image

    kip o loog

    Het schept nu wel mogelijkheden voor pluimveehouders met opslag thuis om de mest in het voorjaar gratis of met geld toe weg afteleveren.
    IEDER NADEEL HEB Z'N VOORDEEL

Of registreer je om te kunnen reageren.