Redactieblog

207 x bekeken

Agrifirm boekt hoogste winst ooit

Coöperatie Agrifirm heeft in 2008 een positief resultaat geboekt van 24 miljoen euro.

Dat blijkt uit voorlopige cijfers die de directie bekend heeft gemaakt. Sinds het ontstaan van Agrifirm in 2002 was het resultaat niet zo hoog. Ook de voorgangers van het bedrijf boekten nooit een resultaat van dit niveau. In 2007 boekte het bedrijf nog 21,9 miljoen winst.

De goede resultaten worden hoofdzakelijk gerealiseerd door de dochterorganisaties van Agrifirm en niet door de kernactiviteiten van het bedrijf, geeft directeur Ton Loman aan.

De leden van Agrifirm krijgen de helft van het resultaat uitgekeerd via het ledenvoordeelsysteem en ledenkoringen. In december vorig jaar werd al 9 miljoen euro ledenvoordeel aan leden uitgekeerd. "De andere 12 miljoen euro wordt toegevoegd aan het eigen vermogen van het bedrijf", aldus Loman.

De directeur verwacht voor 2009 een normaal jaar. "Het is nog vroeg in het jaar, waardoor het lastig is in te schatten. Ik hoop wel dat de rendementen voor de boeren dit jaar zullen verbeteren en dat de afzetprijzen op een hoger niveau komen."

Of registreer je om te kunnen reageren.