161 x bekeken

Zorgenkindje dollar stabiel na vrije val in turbulent jaar

Het was een zwaar jaar voor de dollar.

Sinds maart is de Amerikaanse munteenheid in een vrije val geraakt en ten opzichte van de euro en daalde met zo’n 20 procent. Pas begin deze maand werd die neerwaartse trend doorbroken, maar of hier veel betekenis aan moet worden gegeven, is onduidelijk. De afgelopen week schommelde de koers rond de 1,43 dollar per euro, 8 dollarcent onder de piekwaarde.

De verhouding tussen euro en Brits pond laat een grilliger verloop zien. Aan het begin van het jaar waren beide munteenheden nagenoeg in evenwicht, maar in de zomer kostte een euro nog maar zo’n 0,85 pond. De laatste dagen schommelt de koers rond de 90 pence, iets onder het jaargemiddelde.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.