Redactieblog

228 x bekeken 4 reacties

VVD laat boeren in de steek

Sneu voor Janneke Snijder van de VVD. De partij valt haar Kamerlid af door voor te stellen de Europese steun voor de Landbouw te halveren.

Het programma van de VVD is helder. 'Een betere EU voor half geld', is het motto. Nu is het budget nog 43 miljard euro, dit moet dalen tot 18 miljard. De grote winst komt uit het afschaffen van inkomenstoeslagen. Dat levert enorme besparingen op. Kassa voor de Europese Unie.

En voor Nederland. De voorstellen van de VVD leveren een fors voordeel op voor de Nederlandse schatkist. Volgens de VVD kan die dan 2 miljard meer van de EU terugkrijgen.

En wie betaalt dat? Er is maar één antwoord: de boer. Die moet het doen zonder inkomenstoeslagen. Misschien alleen nog een schamele bijdrage voor wat maatschappelijke diensten. Verder niets.

Janneke Snijder staat in haar hemd. Ze is een verwoed pleitbezorger voor de boeren. Ze verzet zich tegen lastenverzwaring voor de landbouw. Eén van de weinigen die nog opkomt voor de boer.

Nu wordt ze in de rug aangevallen door haar eigen partij. Elk pleidooi voor een beetje steun voor onze sector is bij voorbaat mislukt. Wat voor waarde hebben de woorden van een Kamerlid als de partij een andere koers vaart? Nul komma nul.

Het is positief dat dit VVD-standpunt mooi op tijd komt voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2010. Via de stembus kunnen de boeren de VVD hun ongenoegen laten blijken. Hoe kleiner de partij, hoe minder de kans dat ze hun ondoordachte plannen kunnen uitvoeren.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Afschaffen van de toeslagen leidt tot verloedering van het platteland,schaf eerst maar de NMA af ,die er voor zorgt dat boeren en tuinders tegen elkaar uitgespeeld worden en tegen kostprijs of minder moeten produceren

 • no-profile-image

  janzondervrees

  Alleen afschaffen als het in heel Europa ook gebeurt. Boeren in Nederland krijgen niet meer voor hun producten als het alleen hier afgeschaft wordt.
  Komt nog bij dat de grond in Nederland al de duurste is.
  Oneerlijke concurentie binnen Europa of sanering van de landbouw in Nederland ??

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Die inkomenstoeslagen moeten we toch van af zien te komen, hordes idioten die je constant lopen te controleren, is het niet vanuit het vliegtuig ,dan wel vanaf een satelliet of anders op de grond, de overheid gaat er bijvoorbaat al vanuit dat je crimineel bent als boer

 • no-profile-image

  boerin

  Melkveehouder, het lijkt mij geen probleem om van de toeslagrechten af te komen. Maar ik ben bang dat we van de vele controles nooit meer af komen, want dat scheelt werkgelegenheid.
  Straks worden we verplicht allemaal landschapklusjes uit te voeren tegen een schamele vergoeding, maar de controles zullen heus wel blijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.