331 x bekeken 41 reacties

Thieme wil uitleg Q-koorts als biowapen

Het kabinet moet uitleg geven over de plaatsing van de bacterie die Q-koorts veroorzaakt op lijsten met biologische wapens.

Dat vindt fractievoorzitter Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren, die hierover Kamervragen heeft gesteld.

De Coxiella burnettii-bacterie is volgens het Amerikaanse Center for Disease Control en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu een potentieel wapen voor bioterreur. Deze is geschikt voor bacteriologische oorlogsvoering vanwege zijn effectiviteit. Volgens Thieme had die constatering aanleiding moeten zijn eerder in te grijpen in de geitenhouderij. Om Q-koorts te krijgen is blootstelling aan een of twee bacteriën genoeg.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Boerenverstand

  Zo'n opmerking over Q-koorts zegt veel over de spreker.Of wel wat jan zegt van piet zegt meer van jan.Mensen waar hebben we het over het is een bakterie geen virus.Grote potten tetra kopen en spuiten.Immers ruimen en enten is goed voor spuit gasten en de farma industrie.

 • no-profile-image

  Herman Schober

  @??: Beetje flauw, vindt u niet? Om een typefout in de strijd te gooien. Ik heb uw link opgezocht. Wat wilt u daar eigenlijk mee zeggen? Dat alle dierenactivisten nu zich schuldig maken aan verwaarlozing van dieren? Of is uw stelling dat dierenactivisten allemaal heiligen (moeten) zijn? Typisch dat wanneer alle argumenten op schijnen te raken men met dit soort incidenten op de proppen komt.

 • no-profile-image

  anti

  Lees nu mij. Dat is wereld-talk. Prettig uiteinde en een goed begin. Veel geluk en gezondheid voor alle niet-cda-ers

 • no-profile-image

  Harm

  Zoals een cafe houder in het dorp het merendeel van zijn inkomen behaald uit een goeie kermis, zo heeft de VWA af en toe een dierziekte nodig om financiele armslag te behouden.
  Als Kennedy is vermoord door zijn eigen mensen! is het heel goed mogelijk dat LNV en de dierenterreur bewegingen de veroorzakers zijn van de diverse dierziekten die wij de laatste jaren hebben meegemaakt.
  Teveel zaken zijn aan het toeval over gelaten. MKZ in Kootwijkerbroek kwam het ministerie wel heel goed uit, dat de vogelgriep doorzwaaide richting het dichtbezette peel gebied was ook niet ongunstig. Door de Q-koorts te laten sudderen zijn ze nu zo ver dat ze deze sector een nekslag kunnen toebrengen. Het zal mij niet verbazen wanneer dit lugubere scenario uitkomt.
  Vraag is: who's next.

 • no-profile-image

  dier

  Hoofd koel houden, mensen. Te gek om los te lopen en te denken dat de PVVD of LNV expres epidemieen zou veroorzaken.
  ALS dat zo zou zijn waarom is er dan geen aangifte gedaan??

 • no-profile-image

  Sybren

  No se, yo pregunto al nuestro amigo Hugo, claro

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Bizar zeg: het CDA heeft zélfs één naar de USA gevluchte bewonderaar. Dat ruimt alvast op! Hé Sybren, next stop Caracas?

 • no-profile-image

  Sybren

  Sjongejongejonge, waar zijn jullie in Nederland allemaal mee bezig als ik vele reacties hier lees. Voor sommigen moeten dieren net zo leven als mensen. Doe toch een beetje normaal, zeg.
  @Anti Jacht: praten over corruptie; ga verdomme dan toch naar Mexico, Venezuela of zelfs Italië, daar heerst echte corruptie en dan is het CDA maar een boyscout club mee vergeleken.
  We zien over een aantal jaren wel wat er van geworden is van het PvdD; een grapje. Maar in ieder geval iedereen een vrolijk nieuwjaar toegewenst.

 • no-profile-image

  Jos

  Nimmer iets doen in het nadeel van dieren? Hoe noem je het vrijlaten van nertsen dan waarbij het overgrote deel van deze vrijgelaten dieren aan hun lot wordt overgelaten in de natuur waar zij niet kunnen overleven? Verder kunnen we zo nog wel honderd complottheorieën bedenken over wie de bacterie uitgezet zou hebben om er voordeel van te hebben maar ik denk dat het dan een eindeloze discussie gaat worden. prettige jaarwisseling allemaal!

 • no-profile-image

  gert

  Ook de verspreiding van Jacobskruiskruid in de de natuur en op de wegbermen is een biologisch wapen en uiteindelijk een tijdbom

 • no-profile-image

  ?

  alweer zo'n "anti" CDA-er! Wat is je stemadvies dan Willem? (overigens ik ben geen CDA-sstemmer)

 • no-profile-image

  kritische lezer

  Willem, sinds wanneer heeft D66 een visie? Ik volg de politiek redelijk, maar heb kennelijk iets gemist!

 • no-profile-image

  verbaasde

  Met dit verschil,Herman: jij begint als eerste met dit soort argumenten te smijten.Jij bent degene die van de veehouderij verlangd dat het allemaal heiligen zijn.
  Sander, al in 1936 wordt de Qkoorts in Australie als beroepsziekte onder wevers en leerlooiers beschreven.Dus de hypothese van biologisch wapen is wel flinterdun.

 • no-profile-image

  anti

  Waarom het CDA beschuldigen???? Moet jij dat nog vragen???? Heb je de afgelopen 8 jaar eens geevalueerd?????? Er is geen corruptere partij als het CDA. Zij regeren met de macht van de dood naar hun eigen achterban toe. (Boeren, agrariers netjes gezegd) Ze staan onder invloed van die grgrgrgristelijke coalitiegenoten met hun afgedroogd en afgelikt smoelwerk. Heben lak aan alles wat er in de natuur gebeurt, accepteren dat voor de lol duizenden dieren worden afgeknald door natuurcriminelen. Bieden nooit structurele oplossingen, passen de verdeel en heers taktiek toe. Niet voor niets zak je dan zover in de peiling. Thieme hoeft ook niet zoveel stemmen te krijgen als dit CDA. Als het CDA er maar miljoenen minder krijgt, zijn we al een heel eind op de goede weg. "Kies niet voor het CDA, want daar huizen de meeste beesten", dat wordt de slogan van de PVDD. De peilingen wijzen op een record-succes. Thieme doet het zeer goed en wordt een belangrijke oppositie-partij.

 • no-profile-image

  willem

  Geen gebrek aan bewijs. Gebrek aan democratische rechtsgang en vrijheid van drukpers. Want dat wordt allemaal getraineerd door dat kl.. CDA, die iedere klokkenluider de das om doen!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Inderdaad Best Dier, die vissenkom werd lang geleden 'publiek domein' dankzij het zaterdagavondprogramma 'Voor de vuist weg'van Willem O.Duys. Die oogde trouwens zélf als een brasem! Vissenkommen en tredmolens zijn minder erg dan het opbossen van dieren, maar het kan gemakkelijk veel béter. Door dieren écht ruimte te gunnen! Ik vind het welletjes voor dit jaar en ga me nu om mijn levende have bekommeren, want door al dat geknal raken dieren erg overstuur. Maar daaraan heeft de overheid lak, want het gaat ook hierbij om de omzet. Terwijl eindejaarsvuurwerk allang per woonkern of stadsdeel geregeld had kunnen en moeten zijn. Zéker na het Roombeekdebacle. Fijne jaarwisseling en een mens- en diervriendelijk 2010!

 • no-profile-image

  Riek

  Sjeng, je kunt dan ook zeggen dat deze bacterie is uitgezet door het ministerie om de branche uit te dunnen. De bacterie kan ook door mensen zijn uitgezet die de dierenvrienden in een kwaad daglicht willen stellen. Het kan ook door de veehouders zelf zijn uitgezet om een goede prijs te krijgen voor de geiten die gedood worden. De dierenliefhebbers zijn de enige die nimmer iets zullen doen in het nadeel van dieren en ze hebben het verstand en de normen en waarden om fatsoenlijk de strijd aan te gaan.

 • no-profile-image

  h.wouters@kollumerland.nl

  Misschien is de bacterie wel uitgezet door de PvDD, want die zijn toch tegen dieren in een hok? Of misschien wel door het ministerie van economische zaken want die willen wel dat het LNV bij hun komt. Mischien zijn het de boeren wel die het gedaan hebben, want dan hoeven ze niet meer te melken. Het kan ook zijn gebeurd door de povincie Brabant, immers willen die van de grote schuren af. Wie weet zijn het de lezers van dit forum wel want dan kunnen ze lekker zeuren!! misschien is het wel de Misset wel, want zo krijgen ze lekker veel "hits"op deze site, en dat verkoopt goed. Misschien zijn het de havenmedewerkers wel, heel vervelend als ze weer een container met geitenkaas in een boot moeten zetten. of toch de vrachwagenchauffeurs, dan hoeven ze niet meer naar Rusland of Spanje! Misschien het kabinet wel want dan word er in iedergeval over je gepraat! misschien de psychiaters wel.
  krijgen ze wat meer klanten. Misschien is het wel die man die hier altijd zijn boek probeert te verkopen. Misschien is het minister Verburg zelf wel, want ze wil de enige zijn met een wit lokje! ( sorry minister). Misschien zijn het de Noren wel, want die willen graag Brunost verkopen. Misschien ben ik het wel, al kan ik geen reden verzinnen! Ik hooop dat Nederland snel een geitenkaas gaat maken met veel omega-3 vetzuren EPA en DHA. misschien worden we dan weer wat vrolijker!
  Prettige jaarwisseling.

 • no-profile-image

  h.wouters@kollumerland.nl

  Herman, Herman, Herman, waar zijn je moeder en ik de fout in gegaan. Neem een lachpilletje en lees de stukjes nog eens goed! Ook jij een goede jaarwisseling...

 • no-profile-image

  ?

  gebrek aan bewijs?

 • no-profile-image

  verbaasde

  Herkauwer,Ik bedoelde met het verhaal 1936 eigenlijk dat het me wel heel sterk lijkt dat al in 1936 in Australie de Q koorts is ingezet als biologisch wapen.
  Dat doet wel terzake als we over complottheorien praten.

 • no-profile-image

  ?

  Herkauwer rotte eieren, lees je nu alleen je eigen stukjes terug?
  Thieme een nette partij? Hou toch op ingeweven met allerlij constructies en bepaalde mensen die je eigenlijk er niet bij wil hebben.
  Wat is er nu met haar bereikt? Behalve een vermogen aan verloren belastinggeld voor de vele onzinnige vragen. Het lachertje van de kamer, waar vele mensen het viskom schandaal zal heugen. Nee dan heb je het wel gemaakt zeg.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Best Dier, LNV raakte de controle over zichzelf kwijt ten tijde van de vele termijnen van Gerrit Braks. Er werd toen een conglomeraat ambtenaren gekweekt, gefokt en gekloond die niet de zaken van het algemeen belang, maar die van het agri-industriële complex behartigden. Op kosten van de gemeenschap. Braks was zélf zo'n schaamteloze belangenbehartiger en dankzij hém worden er nog altoos stallen gebouwd die eigenlijk al ruim twintig jaar niet meer zouden moeten kunnen. Daar werd met name Bouwbedrijf Braks uit Odiliapeel, eigendom van een broer van de oud-minister en gespecialiseerd in stallenbouw, groot mee. Dit alles zou door een Parlementaire Onderzoekscommissie uitgeplozen behoren te worden. En er moet onmiddellijk een einde komen aan het dubbele imago van LNV.

 • no-profile-image

  ?

  Herman, zo snel met schrijven, dat ie ze naam al verkeerd schrijft.
  Lees dit eens=http://www.spitsnieuws.nl/archives/raar/2009/12/dierenrechtenactivist_verwaarl.html

  Onze diervriendjes toch

 • no-profile-image

  sander

  Het q-koorts virus is in de jaren vijftig in de usa ontwikkeld De mensen die er mee besmet waren zijn aes maanden behandeld en gedeeltelijk opgeknapt met medicijnen. Deze ontwikkeling hoorde bij de a b c wapens

 • no-profile-image

  herkauwer

  Sapristi, je kunt wel merken dat het dooiweer is zeg. Wat wordt er met mest en rotte eieren gesmeten in dit forum. Maar gelukkig zijn er ook nog beschaafde mensen die zich niet laten meeslepen in allerlei onzinnige verdachtmakingen. Inderdaad Jos, er zijn anonieme lafbekken van het dierenbevrijdingsfront die duizenden nertsen loslaten. Dat zijn ordinaire laffe terroristen en die hebben helemaal niets van doen met het op een fatsoenlijke wijze opkomen voor de rechten van het dier en het streven naar betere leefomstandigheden voor dieren. Integendeel: die lui maken juist alles kapot wat er kapot te maken valt. Of de Q-koort nu uit Australië of uit de VS komt doet niet zoveel terzake. Feit is wél dat er is vastgesteld dat de Mkz-uitbraak in 1982/83 in de Noordoostpolder moedwillig door het toenmalige CDI -LNV bleek te zijn veroorzaakt. Ter rechtvaardiging noemde men het 'een uit de hand gelopen proefneming". Er zijn veel redenen om eraan te twijfelen of de Varkensgriep 1997 en de Mkz 2001 wel spontaan zijn ontstaan en niet door een ambtelijke hand gecoached werden. Spotvogel heeft dat in 2003 met de Vogelgriep van dag tot dag gevolgd en het is wel duidelijk dat die epidemie precies verliep zoals het in het beleidsplan van LNV te pas kwam. Daarom is het erg aannnemelijl dat er ook met Blauwtong in 2005 en met Q-koorts in 2006 gerotzooid is. En waarom heeft LNV niet meteen maatregelen getroffen toen ze in 2006 die Q-koorts hadden vastgesteld? Omdat het éérst zo wijd mogelijk verbreid moest zijn, om vervolgens effectief een hele sector de nek om te kunnen draaien.

 • no-profile-image

  Sybren

  Waarom wordt het CDA altijd beschuldigd? Waar viel LNV onder gedurende de varkenspest en MKZ?
  Ik kan wel verzekeren dat bij de volgende verkiezingen het CDA meer stemmen zal krijgen dan het PvdD.

 • no-profile-image

  sjeng

  Thieme brengt me op een idee. Is de Q koorts niet "uitgezet" door dierenterroristen? Bewijs maar eens het tegendeel. Dit geld ook voor MKZ, VP en VG in het verleden. Het zou voor deze groep mensen een effectief middel zijn om de biosector in een kwaad daglicht te zetten. Dit soort mensen moet je tot alles in staat zien.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Basta!

 • no-profile-image

  piet

  Psssst, Hans. een geheimpje. Marianne ziet zo graag alle boeren vertrekken omdat ze er zélf met eentje samenwoont. En vele varkens maken immers de spoeling dun! Gewoon een kwestie van struggle for life. Niet verder vertellen hoor.

 • no-profile-image

  willem

  Mijnheer ?.? u wilt een stemadvies? Ik zou zeggen, probeert u D66 eens. Want dat is een partij met visie, kennis en beschaving. Zélf ga ik op de PvdD stemmen, want ik ben solidair met de geitenhouders die er rondom Nijmegen kapot gemaakt worden. En ik heb al heel veel CDA-stemmers omgeturnd! Ik wens u veel wijsheid en een fijne jaarwisseling.

 • no-profile-image

  Hans

  Willem uuit Weurt, als je de geitenhouders wilt steunen kan je beter geen PvDD stemmen. Want in bijna ieder interview roept miss Thieme dat ze liever alle boeren ziet vertrekken!!

 • no-profile-image

  Sybren

  Ha die Wipstaartje, ga je mee naar Caracas. Dan kunnen we echt even genieten van een corrupte en machtswelluste regering. Hasta luego

 • no-profile-image

  gj

  Nou Riek, zou het niet zo zijn dat sommige dierenliefhebbers het verstand hebben en de normen en de waarden?
  Sommige dierenliefhebbers hebben zelfs totaal geen verstand van dieren.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Verbaasde Lezer, voor zover ik kan vinden werd de tot dan toe onbekende Querty Fever in november 1936 vastgesteld als ziekteverwekker bij boeren en abbatoitpersoneel in Brisbane, Maryland, in Down Underland! Maar over middel tot biologische oorlogsvoering weet ik nog niks en ga dat vanavond ook niet meer trekken. Want heb een lange, natte en koude werkdag gehad en duik tussen de vette lappen. En best Dier, scheer svp de PvdD en LNV niet over een kam. PvdD is een fatsoenlijke partij. LNV zaait al jarenlang ziekten uit om zonder democrtisch gedoe te kunnen ruimen en saneren. Dat is een FEIT!

 • no-profile-image

  dier

  Wel zeker, Herkauwer, weet ik dat de PVVD en LNV ZEER VERSCHILLEND zijn. Ik reageer op de reacties die ik lees en daarin wordt opzet gesuggereerd. Als e.e.a.een feit is, zoals u stelt, dan kunnen we de verbeteringen die goedwillende mensen graag zien t.a.v. dierenleed, jacht, bioindustrie etc. wel vergeten. Zo schijnt het te gaan als je je belangen overlaat aan de commercie en de controle kwijtraakt.

 • no-profile-image

  Hermasn Schober

  Ja, natuurlijk is de Q-koorts veroorzaakt door de PvdD! Dat extreme clubje is toch niks te gek om zijn gelijk te halen? En och, die arme boeren, die het toch zo goed met hun dieren voor hebben. En ze worden ook helemaal niet begrepen en gewaardeerd door de samenleving. En ze hebben zo veel verstand van dieren. En natuurlijk heeft de intensieve veehouderij niets te maken met de uitbraak en verspreiding van al die enge ziektes. Leven we in Sprookjesland?

 • no-profile-image

  ?

  Herman,
  Jou uitspraken zijn vaak zonder onderbouwing en dacht eigenlijk dat je weg was en komt hier weer jammeren.
  Wat ik met die link wil zeggen,dat niet alle agrariers over 1 kam dienen te worden gehaalt,zoals JIJ doet!

 • no-profile-image

  herkauwer

  En wie zou dat moeten beantwoorden? Eimert van Middelkoop, Gerda Verburg of Ab Klink? Nou ja, allemaal CDA dus een pot nat. En ze spreken allemaal met gespleten tong double Dutch!

 • no-profile-image

  dier

  Voorlopig is het zo, ?.?., dat er door de PVDD veel aandacht is gekomen voor de omstandigheden waarin veel dieren verkeren door de commercie. Helaas hoort daar ook ja, de goudvis bij. In dit ontwikkelde land moet het toch niet zo moeilijk zijn zo´n probleempje recht te zetten door de kom te verbieden en alleen rechthoekige of vierkante bakken voor vissen te willen? Op zich stelt het niks voor natuurlijk, maar dat is met alle diergerelateerde problemen zo in de ogen van veel betrokkenen.Prima om te doen waarvoor je bent gekozen in de volksvertegenwoordiging. Vragen stellen en controleren, zo zit dat in een democratie, is niks is mee. Het gevolg is dus, dat iedereen ermee bezig is, zich aangesproken voelt, (de boeren,bv) en erover gaat nadenken. De bedoeling is een betere wereld voor de boer EN het dier. Te betalen door de consument, zoals alles waarom wordt gevraagd in de markt. Dus wat is er aan de hand? Ik ga in ieder geval voor een omslag in denken en ik hoop dat de PVDD in het volgende jaar nog meer weet op te schudden. Wist u trouwens, dat tegenwoordig bijna alle kalveren halal geslacht worden? (Een ander onderwerp, trouwens, maar ook een gevolg van de commercie). Iedereen een gezond en diervriendelijk 2010, met een goed oog voor waarop te stemmen.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Ola senor caudillo Sybren. Quando caliente el sol aqui los playa's de Caracas.

Laad alle reacties (37)

Of registreer je om te kunnen reageren.