Redactieblog

454 x bekeken

Soja verlaagt risico borstkanker

Vrouwen met borstkanker die een grotere hoeveelheid soja consumeren hebben een lager risico op terugval en sterfte door borstkanker.

Dat blijkt uit een studie die in het Amerikaanse Journal of the American Medical Association wordt gepubliceerd.

In het onderzoek zijn 5.042 vrouwen met borstkanker in China onderzocht. De patiënten in de groep met de hoogste inname van soja hadden 29 procent minder kans op sterfte tijdens de onderzoeksperiode en 32 procent minder kans op een terugval van borstkanker vergeleken met de patiënten met de laagste inname van soja-eiwitten. De inname van 11 gram soja-eiwitten per dag is volgens de onderzoekers al voldoende voor het gunstige effect. Dit komt overeen met het consumeren van 2 glazen sojamelk per dag.

Of registreer je om te kunnen reageren.