Redactieblog

186 x bekeken

"Imagoschade Q-koorts recreatiesector niet te overzien"

Q-koorts veroorzaakt een imagoschade voor de recreatiesector die niet te overzien is.

Dat zegt de organisatie voor de recreatiebranche Recron. De organisatie vindt het onaanvaardbaar dat door het ontbreken van adequaat overheidsoptreden grote recreatiegebieden in Nederland voor langere tijd gebrandmerkt dreigen te worden als risicogebied. “Of nog erger; als ongezond”, aldus Recron. De organisatie roept de overheden op tot een radicale aanpak gebaseerd op het verder uitsluiten van de verspreiding en gezondheidsrisico’s.

Recron maakt zicht zorgen over het uitblijven van informatie voor burgers en bedrijven.”Niet alleen is de volksgezondheid in het geding, ook kan de grootschalige verspreiding van de Q-koorts ernstige gevolgen hebben voor de vele recreatiebedrijven die gelegen zijn in de besmette gebieden”, aldus Recron.

Of registreer je om te kunnen reageren.