246 x bekeken 6 reacties

Ex-Beatle roept op tot minder vleesconsumptie

Regeringen en parlementen moeten boeren helpen hun productiewijze zodanig aan te passen dat de druk op het milieu minder groot wordt.

Dat zei Paul McCartney vanochtend tijdens een hoorzitting over klimaatveranderingen in het Europees Parlement. Volgens de ex-Beatle en vegetariër is het essentieel dat de vleesconsumptie daalt.

"Het is nu geaccepteerd dat wij in deze zaal niet mogen roken", sprak hij de europarlementariërs toe. "Dat was geen populaire maatregel, maar er moest iets gebeuren. Op dezelfde manier moeten burgers niet aangespoord worden minder vlees te gaan eten."

CDA’er Esther de Lange was niet blij met het bezoek van McCartney aan het parlement. Volgens haar is zijn boodschap kortzichtig en niet-effectief. De ex-Beatle pleit al langer voor het eten van minder vlees en begon in juni zijn campagne Meat Free Monday.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  koetje

  Dat bedoel ik maar,iemand met zoveel airmiles op zijn naam dat hij het zelf niet eens meer weet moet mij niet gaan vertellen dat ik op maandag geen gehaktbal meer moet gaan eten.

 • no-profile-image

  Boer Belgie

  En hij is met een auto op biobrandstof terug naar de luchthaven gereden ;
  deze auto had hij wel laten overvliegen omdat hier ...... zijn lievelingsmodel op biobrandstof niet beschikbaar was........

 • no-profile-image

  koetje

  Paultje heeft zeker ook het filmpje van Marianneke gezien en heeft een nieuw doel in zijn leven.

 • no-profile-image

  koetje

  @ Herman,iemand die verkondigd dat je beter in een Hummer kunt rijden dan vlees eten neem ik niet serieus,ik weet dat een dergelijke boodschap zeer goed valt bij de gemiddelde burger en vele stemmen oplevert.Dit zou betekenen dat iedereen wel op dezelfde manier kan doorgaan met zijn levenswijze (airco,terrasverwarmer,grote lcd tv enz) alleen even stoppen met vlees eten is voldoende,nou dan moet je wel erg goedgelovig zijn.Voor mensen die om emotionele redenen vegetarier worden kan ik nog wel begrip opbrengen maar tegenwoordig heeft men een grote nieuwe stok gevonden om mee te slaan nl de milieustok.

 • no-profile-image

  Herman Schober

  @Koetjeboe: Makkelijk, hè, als je geen argumenten hebt, om degene(n) die jou een niet welgevallige boodschap komen brengen te kleineren door de toevoeging 'tje' avhter hun naam te plaatsen. Zowel Paul als Marianne hebben het bij het rechte eind. Natuurlijk is hun verhaal niet populair bij veel mensen maar het is (helaas) wel de realiteit.

 • no-profile-image

  realist

  De eerste levensbehoefte is: Eten en drinken ! Mensen zijn alleseters. We kunnen zowel plantaardig als dierlijk voedsel omzetten in energie. Mensen kunnen echter geen grasachtigen omzetten in energie. Dat kunnen grazers wel, en als we die dan weer eten, dan doe je mee in de voedselpyramide, die al duizenden jaren bestaat. Het is natuurlijk wel grappig, grazende dieren (over)leven op hun instinct, ze denken niet na. Net zoals mensen die geen vlees eten. Hersenen krimpen als je geen vlees eet. (en dat is al bewezen)

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.