238 x bekeken 13 reacties

Algeheel aanvoerverbod schapen en geiten

In verband met Q-koorts is de aanvoer van melkschapen en geiten geheel verboden.

Daartoe heeft landbouwminister Gerda Verburg zojuist besloten, naar aanleiding van een aangenomen motie van Tweede Kamerlid Janneke Snijder (VVD).

Tot nu toe mochten bedrijven met meer dan vijftig dieren nog gevaccineerde schapen en geiten aanvoeren, maar daar is sinds 19:00 uur een einde aan gekomen. Verburg is zelf geen voorstander van deze maatregel, omdat die volgens haar de sector onnodig op slot zet.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Die Waalkens is drie jaar geleden nog uitgeroepen tot dierenvriend van het jaar. Nou ja: PvdA! Die club is tegenwoordig al net zo onbetrouwbaar als het CDA.

 • no-profile-image

  Behhhh

  In Qld australia worden mensen ingeent die in slachthuizen werken enzovoort omdat de ziekte daar al decennia lang heerst onder schapen , geiten en koeien. Daar wordt geen enkele veestapel geruimd voor Q koorts. Dat is iets Hollands. De meeste Q koorts in Australie heerst in de NIET intensieve veehouderijdelen van dat land. Waar het meeste vee wordt gehouden vindt men daar de minste positieve bedrijven. Dus helemaal averechts van wat men hier aan de bevolking probeert uit te leggen. Dat ruimbeleid komt uit de rooie hoek van het kabinet als jullie het over politiek willen hebben. Waalkens is wat dat betreft een afgezakte politicus en doet de laatste weken al vaker uitspraken over de intensieve veehouderij die kant noch wal raken !!!!

 • no-profile-image

  gezonde geit

  Bedankt Janneke Snijder (VVD), ik dacht dat de VVD voor bedrijven was. Maar i.p.v de bedrijven te steunen, maken jullie ze kapot. Zelfs de bedrijven waar niets aan de hand is.

 • no-profile-image

  gezonde geit

  Waar slaat dit nu weer op?
  Maak heel de sector maar kapot!

 • no-profile-image

  h.v.d.brom

  Nou Gerrit, denk je echt dat het zo in elkaar zit? Straks kunnen we nergens meer op stemmen zonder onszelf in de vingers te snijden. En dat LNV in en in onbetrouwbaar is dast weten we al uit de tijd van Van der Stee en Braks. Altijd weer dat CDA!

 • no-profile-image

  harm van boven

  Die van der Stee vond dat er léf nodig was. Nou en goor lef heeft die Verburg wel! En Braks heeft voor die gigaveestapels gezorgd. Daar mogen we hem "dankbaar" voor zijn. Inderdaad. Al het goede komt van boven, maar al het verdorvene danken we aan het CDA!

 • no-profile-image

  wandelaar

  Stelletje domme schapen. LNV is bezig om de hele geiten- en schapensector om zeep te helpen. Begrijpen jullie blaters en mekkeraars dat nu nog niet? Kijk dan in de andere forums want er is info genoeg. Doe iets, voordat jullie door Gerda en co om zeep geholpen worden.

 • no-profile-image

  gerrit

  Niks aan de hand? Gezonde Geit, wat dacht je dat jouw bedrijf straks oplevert als jij failliet bet gegaan en het wordt doorverkocht aan een megagiga-ondernemer? Via een VVD-circuit! Met een door LNV-CDA voorbereide aanlegvergunning. Slaap lekker.

 • no-profile-image

  was mooie sector

  klootzakken daar! waar moet je dan blijven met je lammeren? Rendac ofzo? je mag toch ook niet meer geiten houden als in de novembertelling is opggegeven?

 • no-profile-image

  h

  Sorry hoor dit wordt weer net zo,n zootje als tijdens de MKZ MENSEN WORD WAKKER VERZET JE BEGIN MASAAL KERKDIENSTEN

 • no-profile-image

  zwalker

  Oké mensen, tijd om goede voornemens te maken. Dus volg mijn voorbeeld en stem voortaan heel bewust op mensen met hersens en fatsoen. Dus op D66, PvdD of eventueel op Groen Links. Of blijf gewoon lekker thuis!

 • no-profile-image

  h

  De moet niet kapot, maar de mensen in de sector moeten zich afvragen, of het wel uitkan 1 keer per 10 jaar de volledige geitenstapel te verliezen. Dat gaat betekenen dat de marge op deze produkten flink omhoog moet!!!!!!!!, Dit geldt ook voor de andere sectoren. Er moet 3 tot 6 cent gereserveerd worden voor dit soort calimiteiten, of een ander beroep kiezen, ik heb het laatste gedaan, nou dat slaapt veel rustiger

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Béhhh, houd toch even op. Rooie hoek? Het ruimingbeleid werd inderdaad door topambtenaren op LNV in Brinkhorst's Buizen van Eustachius getoeterd ten tijde van de Varkenspest 1997. Die ambtenaren waren helemaal niet rood, maar CDA! En een agri-onbenul als Laurens Jan Brinkworst slikte dat voor zoete koek. Dat Waalkens niet deugt ben ik helemaal met je eens. Maar het is niet de PvdA maar het CDA dat op LNV de dienst uitmaakt.

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.