184 x bekeken

Problemen met Task niet alleen in zuivelhandel

Niet alleen de zuivelhandel ondervindt problemen met de Tijdelijke Aanvullende Staatskredietverzekering (Task).

Volgens werknemersorganisatie VNO-NCW biedt de regeling voor veel sectoren onvoldoende soelaas. Kern van het probleem is dat de overheid geen garanties wil afgeven als marktpartijen niet bereid zijn een deel van de export te verzekeren. VNO-NCW vindt daarom dat verzekeraars zeer terughoudend moeten zijn met het stellen van een zogenoemde nullimiet.

Binnenkort treedt VNO-NCW in overleg met het kabinet over de voorwaarden voor een eventuele verlening van de Task. Een uitzonderingspositie voor bepaalde sectoren, zoals de zuivelhandel bepleit, is volgens een woordvoerder van het ministerie van Economische Zaken waarschijnlijk geen begaanbare weg.

Of registreer je om te kunnen reageren.