188 x bekeken 8 reacties

LTO blij met voorgestelde Crisis- en herstelwet

LTO is blij met de voorgestelde Crisis- en herstelwet.

De kabinetsplannen om procedures voor infrastructuur en gebiedsontwikkeling te versnellen kunnen volgens de organisatie een einde maken aan de onwerkbare situatie als gevolg van strakke natuurbeschermingsregels.

Met het wetsvoorstel wil het kabinet het tijdelijke regime voor bestaand gebruik voortzetten. Hiermee wordt voorkomen dat reguliere activiteiten op boerderijen nabij beschermde natuurgebieden vergunningplichtig worden. LTO vindt dit een goed plan, hoewel de referentiedatum zou moeten worden verschoven van 7 december 2004 naar 1 februari 2009.

Ook de nieuwe regels voor de stikstofdepositie krijgen op hoofdlijnen goedkeuring van de organisatie. Het kabinet stelt voor activiteiten die niet leiden tot een emissietoename buiten de beoordeling van de vergunningaanvraag te laten. Wel is LTO bevreesd dat Den Haag te weinig ruimte aan betrokken partijen overlaat voor de saldering van deposities.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  anne

  als je dit onderwerp een beetje had gevolgd kon je weten dat LTO dit goed voor elkaar heeft gebokst. Dankzij LTO is ook landbouw opgenomen in deze wet en blijft die niet beperkt tot wegen en woningen.

 • no-profile-image

  Vrijgezel

  lto blij...... lees maar gewoon wat Siem-Jan bedoelt: Siem-Jan blij met voorgestelde crisis en herstelwet, zodat er door Siem-Jan aan achterkamertjepolitiek kan doen, zonder dat de boeren weten wat voor hoop ellende alsnog over hen heen komt

 • no-profile-image

  renee

  LTO vindt dit een goed plan, hoewel de referentiedatum zou moeten worden verschoven van 7 december 2004 naar 1 februari 2009.

  Mooie boel is dat de referentiedatum wegens het vertrek van onze dieren en de schoonmaak werkzaamheden op onze boerderij stond ons bedrijf op beide datums leeg, WAT NU TE DOEN.

 • no-profile-image

  gert

  De opeenstapeling van wetten en regels zorgt voor een onwerkbare situatie in de land en tuinbouw.De ambtenaren vallen bij controles over elkaar heen.Bureaucratie en regels beheersen het leven van de boer en tuinder

 • no-profile-image

  de grenswachter

  Is dit de mening van de leden of van enkele bestuursleden die dit beter uitkomt

 • no-profile-image

  melkveehouder

  LTO is altijd blij als de politiek ergens mee komt, zo werken staatsvakbonden nu eenmaal

 • no-profile-image

  dirk

  En het zal nog veel erger worden,er wordt volop gebrainstormt wat er weer bedacht kan worden om die verrekte boeren het zwijgen op te leggen.Alles zal uit de kast gehaald gaan worden want 30 jaar anti boer beleid heeft er voor gezorgd dat ze nog steeds niet van de kaart geveegd zijn!Gek he dat bedrijven steeds groter worden om nog een boterhammetje te verdienen!DAT IS GROTENDEELS TE DANKEN AAN ALLERLEI ANTI-BOERGROEPERINGEN DIE NU JANKEN EN BEZWAAR MAKEN DAT ZE WEER TE GROOT WORDEN!!!!!Ik mocht laatst een voordracht houden voor een zaal vol mensen die werkelijk geen benul hadden hoe de landbouw in NL in elkaar zit.Ik kreeg volop de tijd om uit te leggen waarom het allemaal steeds groter moet
  als je boer wil blijven.Om een lang verhaal kort te houden,de mensen in die zaal kijken nu met een heel ander beeld naar de zogenaamde maatschappelijke organisaties!

 • no-profile-image

  simpele

  Met de crisis en herstelwet wordt de zoveelste ijskoude sanering van de boerenstand bedoelt, als ik tenminste tussen de regels door lees.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.