Redactieblog

275 x bekeken

Apothekers kijken naar verkoop diergeneesmiddelen

De beroepsorganisatie voor apothekers, KNMP kijkt hoe de apothekersbranche kan inspringen op een mogelijke nieuwe rol bij de verkoop van diergeneesmiddelen.

Landbouwminister Gerda Verburg besluit binnenkort of dierenartsen zelf nog diergeneesmiddelen mogen verkopen. Bureau Berenschot doet in opdracht van het ministerie onderzoek naar de mogelijkheden van het ontkoppelen van het voorschrijven en verkopen van diergeneesmiddelen. Aanleiding hiervoor is de gewenste vermindering van antibioticagebruik in de veehouderij. Eind november gaan de resultaten van het onderzoek naar de Tweede Kamer.

De apothekersorganisatie kijkt wat er moet gebeuren om apothekers op een verantwoorde manier diergeneesmiddelen te laten verstrekken.

Of registreer je om te kunnen reageren.