303 x bekeken

ZMF trekt bezwaar nog niet in

De Zeeuwse Milieufederatie (ZMF) vindt het nu nog te vroeg haar bezwaar bij de Raad van State tegen de derde verdieping van de Westerschelde in te trekken.

Directeur Tjeu van Mierlo zegt dat pas te doen op het moment dat duidelijk is dat de ontpoldering ook echt wordt doorgezet.Van Mierlo is blij met het besluit van het kabinet de Hertogin Hedwigepolder alsnog onder water te gaan zetten. Hij wil de zaak bij de Raad echter nog niet laten vallen, omdat de Tweede Kamer tegen de ontpoldering is en er daardoor een kans bestaat dat die een er een stokje voor steekt.“Wij hebben de intentie om eruit te komen”, zegt van Mierlo. “Maar het is te vroeg om nu al een besluit hierover te nemen. Ik wil eerst zien dat de afspraken in de Scheldeverdragen ook daadwerkelijk worden nageleefd.” Ook de Vogelbescherming heeft een bezwaar ingediend bij de Raad; die organisatie was vanmiddag niet bereikbaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.