Redactieblog

252 x bekeken

Vogelpest bij leghennenbedrijf in Spanje

In Spanje is bij hoogpathogene vogelpest van het type H7 vastgesteld op een pluimveebedrijf.

Dat heeft het Spaanse ministerie van landbouw gemeld aan de werelddiergezondheidsorganisatie OIE. Het gaat om een bedrijf in Guadalajara, op 100 kilometer ten zuiden van Madrid. Op het bedrijf waren 308.640 leghennen. Alle dieren zijn geruimd. Rondom een bedrijf is een beschermings- en een controlegebied ingesteld, waarin het vervoer van pluimvee is verboden. Er wordt niet gevaccineerd tegen de ziekte.

Het Nederlandse ministerie van landbouw verplicht alle pluimveetransporten vanuit Spanje extra te reinigen en ontsmetten. De afgelopen weken zijn er vanuit Spanje geen pluimveetransporten naar Nederland geweest, meldt het ministerie.

Of registreer je om te kunnen reageren.