Redactieblog

396 x bekeken 4 reacties

RIVM-test residuen diergeneesmiddelen in grondwater

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft een methode ontwikkeld waarmee residuen van diergeneesmiddelen in het grondwater beoordeeld kunnen worden.

De ministeries van VROM en Volksgezondheid, het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen en het Bureau Diergeneesmiddelen hadden hierom gevraagd. Met de werkwijze kan bepaald worden of de residuen een risico zijn voor de volksgezondheid. Diergeneesmiddelen kunnen via de uitscheiding van mest op het land in het grondwater terecht komen.

De Europese regelgeving voor de registratie van diergeneesmiddelen stelt eisen aan de veiligheid van het middel, zowel voor de gebruiker als voor het milieu.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  De lozing door riooloverstorten heeft in het verleden al een negatieve werking van de pil op de vruchtbaarheid van koeien aangetoond

 • no-profile-image

  Gaatze

  Kunnen hiermee ook residuen van mensengeneesmiddelen in grond- oppervlaktewater worden aangetoond???

 • no-profile-image

  dirk

  Uitkomst staat voor mij nu al vast:alle alarmbellen gaan weer rinkelen,nos journaal als eerste!De boeren zijn weer de pineut!Jammer voor ze dat de mens in hoeveelheid veel meer voor residuen zorgt als de dieren!Veel geneesmiddelen hebben als werkzame stof vaak dezelfde zowel voor mens als dier.Hoe gaan ze dit weer in het nieuws verpakken.

 • no-profile-image

  Spotmelker

  De diergeneesmiddelen die hoofdzakelijk uit oxytetra's en sulfa's bestaan vinden ze wrs niet terug, deze breken snel af, zeker in de mest. Helaas voor de onderzoekers krijgt het NL-vee (nog) geen chemokuren

Of registreer je om te kunnen reageren.