Redactieblog

292 x bekeken

Pfizer neemt Wyeth over

Farmaceutisch bedrijf Pfizer heeft geneesmiddelenbedrijf Wyeth overgenomen.

Dat maakt Pfizer bekend. Pfizer Animal Health wordt hiermee wereldmarktleider op het gebied van onderzoek, ontwikkeling, productie en verkoop van veterinaire vaccins, en diergeneesmiddelen voor vee en huisdieren. Samen hebben ze een omzet in diergeneesmiddelen van 2,8 miljard euro. Concurrent Intervet/ Schering-Plough Animal Health had in 2008 een omzet van 2 miljard euro in diergeneesmiddelen.

Wyeth is de moederorganisatie van diergeneesmiddelenproducent Fort Dodge Animal Health. Pfizer Animal health investeert jaarlijks 200 miljoen Euro in diergezondheid. Het bedrijf is in zestig landen actief. In Nederland is Fort Dodge onder andere actief met een productielocatie in Weesp. In Naarden is het Europese hoofdkantoor van Fort Dodge gevestigd. In Spanje en Italië zijn de andere twee Europese fabrieken van Fort Dodge Animal Health. Pfizer heeft in Nederland een kantoor in Capelle aan de IJssel. Door de overname heeft Pfizer nu een compleet assortiment diergeneesmiddelen voor alle diersoorten. Fort Dodge Nederland was gisteren niet in de gelegenheid om te reageren.

Pfizer maakte gisteren eveneens de cijfers bekend over het derde kwartaal van 2009. Het bedrijf heeft een nettowinst geboekt van 2,88 miljard dollar. Het resultaat steeg met 26 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De omzet van Pfizer daalde met 3 procent tot 11,62 miljard dollar van 11,97 miljard dollar een jaar eerder. Pfizer verhoogde zijn winstverwachting voor heel 2009. Aanleiding hiervoor is de overname van Wyeth.

Of registreer je om te kunnen reageren.