Redactieblog

243 x bekeken

LTO Noord zet samenvoeging met ZLTO voorlopig in ijskast

LTO Noord wil de ambitie om te komen tot één landelijke LTO-organisatie nu laten rusten.

Dat zegt voorzitter Tammo Beishuizen van LTO Noord. Beishuizen heeft meermaals te kennen gegeven dat hij samen met andere regionale belangenorganisaties één landelijk LTO wil. "Als nieuwe voorzitter ben je ambitieus en bovendien geeft meer dan 80 procent van onze leden aan dat ze het liefst één landelijke LTO-organisatie zien."

"De economische situatie is nu zo dat we niet veel energie moeten steken in de organisatie. Daar zitten leden niet op te wachten. We kijken nu naar de meest optimale samenwerking. We kunnen goed samen door één deur en we werken op veel fronten samen. Dat is op nu het maximaal haalbare."

Beishuizen denkt niet dat na het vertrek van ZLTO-voorzitter Antoon Vermeer meer mogelijkheden zijn voor samenwerking. "Het beleid van ZLTO is niet persoonsgebonden. We moeten gewoon werken aan een optimale samenwerking en niet meer dan dat."

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.