Redactieblog

211 x bekeken

Amerikaanse boeren investeren minder

Agrariërs in de Verenigde Staten verwachten komend jaar niet te investeren in grond of machines.

Dat blijkt uit de Farm & Ranch Survey van de Rabobank. Uit een enquête onder Amerikaanse boeren blijkt dat 90 procent van de boeren het bedrijf komend jaar niet verder wil uitbreiden in grond. Het aandeel boeren dat verwacht grond te verkopen is zelfs iets toegenomen: van 2 naar 5 procent. Daarnaast zegt tweederde komend jaar geen nieuwe machines te kopen.

De plannen voor het inhuren van arbeidskrachten zijn tegelijkertijd vrijwel onveranderd ten opzichte van vorig jaar. Driekwart van de Amerikaanse boeren verwacht evenveel medewerkers in te huren als vorig jaar.

De agrariërs werden in het onderzoek ook ondervraagd over hun inkomen. Slechts vijf procent van de agrarische bedrijven in de Verenigde Staten heeft dit jaar meer inkomen dan vorig jaar. Ongeveer 30 procent van de boeren zegt zich extreme zorgen te maken over hun inkomen. Uit het onderzoek blijkt dat 54 procent van de Amerikaanse boeren verwacht dat de economische situatie nog slechter zal worden. Daarnaast verwacht 40 procent dat ook hun inkomen hierdoor zal dalen. Een kwart van de agrariërs voorziet dat hun inkomen komend jaar zal stijgen.

Uit onderzoek van het Amerikaanse ministerie van landbouw, USDA bleek eerder al dat de inkomens uit de agrarische sector in de Verenigde Staten dit jaar met 38 procent dalen ten opzichte van 2008.

Of registreer je om te kunnen reageren.