Redactieblog

349 x bekeken 4 reacties

AID vermoedt 20 notoire overtreders mestwet

De Algemene Inspectiedienst (AID) vermoedt dat er ongeveer twintig mesthandelaren zijn die herhaaldelijk de regels voor mesttransport overtreden.

“Een handje vol hiervan is daadwerkelijk bezig met zwarte mest. Deze mest wordt buiten de boekhouding gehouden”, aldus een woordvoerder van de AID.

De AID benadrukt dat het om vermoedens gaat. “Als we het exact zouden weten, zouden we er direct actie op ondernemen door ze aan te pakken”, aldus de AID.

De AID voorziet dat akkerbouwers en veehouders ook een rol spelen bij de zwarte mest. “Hoe ze het doen is nog niet duidelijk. Maar feit is dat alle partijen er voordeel bij kunnen hebben om percelen illegaal te bemesten.” De meeste problemen doen zich voor in het zuiden en oosten van het land. Daar wordt ook de meeste mest geproduceerd. In totaal zijn er in Nederland 650 mesttransporteurs die in totaal 800.000 vrachten mest vervoeren.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jan

  Laat de aid maar op een korrekte manier hun werk doen waarvoor ze worden ingehuurd ipv deze stemmingmakerij waar niemand op zit te wachten.
  Overtreders bekeuren en verder niet interessant doen.

 • no-profile-image

  schreuder

  20 van de 650 handelaren worden verdacht en er is bij hen kennelijk onvoldoende aanleiding om op te treden.
  Lijkt mij een groot compliment voor de sector.
  Wellicht aardig idee in het vervolg een andere kop boven het artikel te plaatsen vb. sector overtreft alle verwachtingen !

 • no-profile-image

  jan

  Stoerdoenerij van de AID

 • no-profile-image

  arme biggenfokker

  Als de prijs van de varkens zo door gaat zullen er wel meer boeren goedkopere afzet proberen te regelen! We worden linksom of rechtsom kapot gemaakt. Een kat in het nauw maakt ook rare sprongen!!

Of registreer je om te kunnen reageren.