Redactieblog

220 x bekeken

Vaccinatie draagt bij aan verlaging antibioticagebruik

De komende jaren zullen er meer vaccins komen tegen chronische varkensziekten.

Preventief vaccineren zal het terugdringen van het antibioticagebruik in de varkenshouderij ondersteunen. Dat stelde dierenarts Nico Wertenbroek van vaccinproducent Boehringer Ingelheim tijdens een symposium over varkensgezondheid.

"Veel chronische varkensziekten vormen een belangrijke kostenpost op bedrijven doordat ze een lagere productie veroorzaken. De ziekten zijn moeilijk vast te stellen omdat de dieren niet acuut ziek worden, maar zorgen wel voor een daling van het economisch rendement. Via vaccinatie kunnen de dieren beschermd worden voor deze ziekten, waardoor de productieresultaten een paar procent kunnen stijgen."

Of registreer je om te kunnen reageren.