Redactieblog

217 x bekeken

Nieuwe vaccinproductiemethode bij Intervet Schering Plough

Diergeneesmiddelenproducent Intervet Schering Plough heeft in Boxmeer een nieuwe vaccinproductielocatie geopend.

In het nieuwe departement worden gevriesdroogde levende pluimveevaccins met vernieuwde technologieën geproduceerd. Vaccins kunnen in de nieuwe productielocatie worden geproduceerd in kleine aluminium bekertjes, waardoor ze makkelijker zijn toe te dienen in drinkwater of sprayinstallaties in de pluimveehouderij. Het vaccin werd vroeger in de vorm van een koek in een flesje geproduceerd. De toediening hiervan was niet eenvoudig. Het nieuwe vaccin bestaat uit kleine bolletjes, waardoor het makkelijker toe te dienen is.

De nieuwe productiemethode zal vooral voor pluimveevaccins gebruikt worden, omdat deze voornamelijk via drinkwater of sprayinstallaties worden toegediend.

Of registreer je om te kunnen reageren.