Redactieblog

183 x bekeken 4 reacties

Relatief veel blauwtong in Groningen

In de provincie Groningen zijn vijftien bedrijven besmet met blauwtong.

Groningen telt daarmee de meeste besmettingen. In totaal zijn er 28 bedrijven besmet, waarvan 19 schapenbedrijven en 9 rundveebedrijven.

Alle besmettingen van blauwtong zijn dit jaar in het noorden van het land aangetroffen. In Friesland zijn twee bedrijven besmet, in Drenthe en Overijssel respectievelijk zeven en vier. Bij 23 bedrijven zijn verdenkingen van blauwtong. Deze bedrijven worden onderzocht.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Boer uit Duitsland, weet je zeker dat ze geent zijn met de goede entstof of dat ze met water bezig geweest zijn in kader van kostenreductie!! Mogelijk ben je ook met een nog niet bekende nieuwe variant besmet.

 • no-profile-image

  gert

  hebben deze bedrijven niet ge-ent ?

 • no-profile-image

  boer

  Wij hebben netjes geent zodra de entstof beschikbaar was. En toch al meer dan vijftig procent zieke dieren met blauwtong. Maar daar hoor je niks over in de media. Het zijn altijd weer de bedrijven die niet geent hebben.... en wij zijn dus het enige bedrijf op de hele wereld met geente dieren die toch ziek worden.....??? Dus mocht je een dier hebben dat ziek is maar wel geent zeg dan niet gelijk 'maar hij is geent dus blauwtong kan het niet zijn!'

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Dan zijn deze bedrijven niet slim, dat ze niet ge-ent hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.