198 x bekeken 12 reacties

Parlement gaat meer biologisch en minder vlees eten

De Tweede Kamer wil duurzamer consumeren.

Op initiatief van de Partij voor de Dieren zal het parlement een plan opstellen, met daarin doelstellingen op het gebied van de inkoop van biologische producten. Ook worden daarin de mogelijkheden onderzocht voor het verminderen van het vleesaanbod. Onlangs besloot het kabinet dat de rijksoverheid vanaf 2010 alleen nog duurzame producten inkoopt.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Antoine van de Kruijs

  Wat is duurzaam consumeren; als in Duitsland 4.800 biologische varkens moeten worden geruimd vanwege een brucellose-infectie? De Duitse Gezondheidsdienst zegt dat vooral dieren die buitenlopen deze infectie op kunnen lopen, wellicht veroorzaakt door wilde zwijnen! BIOLOGISCH is dus niet DUURZAAM!!!

 • no-profile-image

  gert

  ach die parlementariers hoeven niet zo op de prijs te letten met al die riante onkostenvergoedingen

 • no-profile-image

  dirk

  Het zal de pvd ook niet zijn maar wat ze wel vergeten dat biologies vlees veel meer ziekte verwekkers bevat dan traditioneel Eens kijken hoelang de kamerleden het uithouden

 • no-profile-image

  Dirk

  Ik ben het volkomen eens met melkveehouder, wij leven in een vrij land waar iedereen zelf kan beslissen wat en hoeveel men eet. Het is helaas een feit dat wij met een regering zitten die alles tot op uw bordje wil regelen. Helaas is het dezelfde regering die de echte problemen niet wil zien. Wij hoeven ons niet in deze discussie te mengen. Het is aan ons om datgene te produceren wat de consument wil. Dat kan ook biologisch zijn. Wat mij stoort is het feit dat men biologisch als duurzaam bestempeld. Het wordt dus hoog tijd dat men gaat formuleren wat duurzaam is, anders krijgt men wildgroei. Duurzaam is in mijn optiek : zoveel mogelijk produkt met een zo laag mogelijke belasting voor ons milieu en etische bezwaren.
  Graag een aanvulling, misschien dat dit onderwerp nog ergens goed voor is. Wie volgt (graag alleen iet zinnigs).

 • no-profile-image

  gert

  laat die parlementariers eens etiketten gaan plakken in de supermarkt op alles wat duurzaam is,ik denk dat ze niet weten waar ze beginnen moeten

 • no-profile-image

  jos

  @Melkveehouder ik ben het met je eens maar als je een reactie op dit artikel plaatst dan meng je je per definitie met de discusie. @ Dirk, helemaal mee eens!!!!!!! maar dan in een Europees verband!!!! Ik besef me ook wel dat dit als NVV praat klinkt maar ik kan er niet anders over denken. En ik denk er ook niet anders over want als dit soort items buiten Brussel om in Nederland beslist kunnnen worden waar staan de verkiezingen voor het EU parlement dan nog voor?

 • no-profile-image

  Jeroen

  Antoine en in ander ruimte over scharrel roep je iets tegenovergesteld?

 • no-profile-image

  frans

  nou en ?? ik heb geen intresse wat Balkenende eet ik vindt kip lekker en wat die eikels daar eten moeten ze zelf weten al eten ze strond

 • no-profile-image

  Johan

  Wat is duurzaam vlees?

 • no-profile-image

  Rinie

  Het wordt hoog tijd dat eens duidelijk geformuleerd gaat worden wat duurzame productie in de agrarische sector precies is. En dan die richting uitwerken.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Het staat de consument vrij te kiezen welk, en hoeveel, vlees hij graag consumeert. Zolang de consument genoeg keuzevrijheid heeft, en het prijsverschil wil betalen, is het verstandig dat de landbouw zich niet in deze discussie mengt.

 • no-profile-image

  W Zandbergen

  Bij varkens en kippen zijn de eisen zover doorgeschoten dat er maar eentje hoeft te hoesten en de rest is ziek. Zo werkt dat ook met de pvdd, marianne, blond en dom, hoeft haar bekkie maar los te doen en de rest is meteen aan de schijt.

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.