158 x bekeken 1 reactie

Kabinet wil burgers meer betrekken bij landschap

Landbouwminister Gerda Verburg start dit jaar een campagne om burgers meer te betrekken bij het beschermen en onderhouden van het landschap.

Dit initiatief volgt op een onlangs afgesloten internetpeiling waarbij het publiek gevraagd werd te reageren op stellingen. Nederlanders waarderen het landschap nu gemiddeld met een 7,3. Het kabinet wil dat dit in 2020 minstens een 8 is. Het kabinet komt daarom in het najaar met de Agenda Landschap. Daarin staan de plannen van Verburg en collega Jacqueline Cramer (Vrom) om verrommeling tegen te gaan. De komende drie jaar stelt het kabinet jaarlijks drie miljoen euro beschikbaar voor de uitvoering hiervan.

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    dus geen boeren,daar zitten de burgers op te wachten,handen uit de mouwen

Of registreer je om te kunnen reageren.