173 x bekeken

Controles op importverbod Chinese zuivel problematisch

De SP wil opheldering van landbouwminister Gerda Verburg over uitspraken van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA).

Die zegt personeel tekort te komen voor het handhaven van het Europese importverbod op zuivel uit China.

Tweede Kamerlid Krista van Velzen heeft hierover schriftelijke vragen gesteld. Een woordvoerster van de VWA zei vandaag in De Volkskrant dat het verbod de dienst voor problemen stelt, omdat de dienst na bezuinigingen krap in het personeel zit. "Ik weet nog niet hoe wij dat gaan oplossen", aldus de woordvoerster.

Van Velzen wil van Verburg weten of dit juist is en hoe zij wil zorgen dat Nederland het verbod kan naleven. In oktober vorig jaar gaf de VWA ook al aan met onderbezetting te kampen. Topambtenaar André Kleinmeulman scheef toen dat de ondergrens van het toezicht op dierenwelzijn in zicht was.

Of registreer je om te kunnen reageren.