Redactieblog

337 x bekeken

Biomassacentrale op hout in Betuwe

RRT Betuwse groenrecycling in Neerijnen wil oude fruitbomen gaan inzetten voor energieproductie.

Het bedrijf gaat oude fruitbomen verhakselen en verbranden in een nieuwe biomassacentrale. De toekomstige centrale krijgt een capaciteit van 2 megawattuur, genoeg voor vierduizend huishoudens. Daarnaast wordt warmte geleverd, dat gebruikt kan worden aan glastuinders in Elst. De centrale verwacht dagelijks een hectare aan oud hout te gaan verwerken.

De financiële haalbaarheid van de biomassacentrale is vastgesteld. Randvoorwaarde is wel dat er subsidie (Subsidie Duurzame Energie) beschikbaar is, dat een robuuste warmte afzet tot stand komt en dat er voldoende contractuele zekerheid kan worden gesteld ten aanzien van de hoeveelheid en prijs van biomassa.

RRT werkt bij het project samen met Avri en Grondmij Climate & Energy. Naar verwachting wordt de centrale eind 2009 in gebruik genomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.