Redactieblog

180 x bekeken

Winst Nestlé omhoog

Het Zwitserse voedingsmiddelenconcern Nestlé heeft in de eerste helft van dit jaar een nettowinst gerealiseerd van 3,2 miljard euro (5,2 miljard Zwitserse Frank).

Dat blijkt uit de halfjaarcijfers van het bedrijf. De winst is hiermee 6 procent gestegen ten opzichte van het eerste halfjaar van 2007. Nestlé dankt de winststijging volgens eigen zeggen aan de goede vraag naar de producten en de prijsstijgingen.

De winst is iets hoger dan analisten hadden verwacht.

De omzet van het bedrijf ging het afgelopen halfjaar met 3,8 procent omhoog naar 32,5 miljard euro (53,1 miljard frank.) Dat is iets minder dan de verwachting van analisten. De omzetgroei werd volgens Nestlé gedrukt door negatieve wisselkoerseffecten.

De divisie Food & Beverages levert de grootste bijdrage aan de omzet. De groei in Amerika was aanzienlijk hoger dan in Europa met respectievelijk 11,0 en 5,8 procent. De Zone Azië, Oceanië en Afrika wordt belangrijker voor Nestlé. Daar groeide omzet met 13,1 procent.

De divisie Nestlé Waters, met een omzet van 3,06 miljard euro, moest een omzetdaling van 1,1 procent incasseren. Daarmee is het de enige productcategorie die geen omzetstijging heeft gerealiseerd. Nestlé wijt de daling aan de economie.

Door de goede resultaten van het eerste halfjaar heeft Nestlé de prognose voor het hele jaar naar boven bijgesteld.

Of registreer je om te kunnen reageren.