179 x bekeken

'Voorlopig geen tweede referendum Lissabon'

Als Ierland al besluit een tweede referendum te houden over het verdrag van Lissabon, dan zal dat niet voor de Europese verkiezingen volgend jaar juni plaatsvinden.

Dat meldt de Britse krant Financial Times op basis van bronnen rond de regering. In een officiële verklaring heeft het Ierse kabinet laten weten nog lang niet aan een nieuw referendum te denken. Eerder deze week sprak de minister voor Europese Zaken Dick Roche voor zijn beurt toen tegen de media zei dat een tweede referendum 'gepast' zou zijn.

Het verdrag van Lissabon is de opvolger van de eerder gesneuvelde Europese grondwet. Met het verdrag moet de Europese Unie slagvaardiger worden. Ook krijgt het Europese Parlement medezeggenschap over landbouwzaken. Maar met het 'nee' van Ierland afgelopen juni is invoering van deze overeenkomst nog ver weg.

Of registreer je om te kunnen reageren.